Δ.Πρεσπών – Πραγματοποιήθηκε η 2η παρουσίαση και επίδειξη του Κινητού Πράσινου Σημείου

136
παρουσίαση
- Διαφήμιση -

Greenpoint-Mob
Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Οκτωβρίου στον οικισμό Κρυσταλλοπηγής και στο οικισμό του Αγίου Γερμανού, η 2η παρουσίαση του κινητού πρασίνου σημείου στον Δήμο Πρεσπών. Μια καινοτόμος ιδέα που υλοποιήθηκε και ολοκληρώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος INTERREG ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΒΑΝΙΑ 2014-2020.

Το έργο αφορά στην αναβάθμιση του συστήματος διαχείρισης-ανακύκλωσης των απορριμμάτων με την στην ανάπτυξη κινητών πράσινων σημείων στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας – Αλβανίας, σε συνδυασμό με δράσεις ευαισθητοποίησης και προώθησης της ανάκτησης ανακυκλώσιμων υλικών με διαλογή στην πηγή.

- Διαφήμιση -

Στο GREENPOINT-MOB, συμμετέχουν οι εξής εταίροι:
1. ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. – DIADYMA S.A., Ελλάδα (Επικεφαλής εταίρος)
2. Δήμος Πρεσπών – Municipality of Prespes, Ελλάδα
3. Δήμος Νεστορίου – Municipality of Nestorio, Ελλάδα
4. Δήμος Κολώνιας – Municipality of Kolonjë , Αλβανία
5. Βαλκανικό Κέντρο Συνεργασίας και Ανάπτυξης – Balkan Center for Cooperation and Development (BCCD), Αλβανία
6. Δήμος Αργυροκάστρου – Municipality of Gjirokaster, Αλβανία

Το έργο βρίσκεται πλέον κοντά στην παραγωγή μετρήσιμων αποτελεσμάτων, αφού η πιλοτική λειτουργία του συστήματος του πράσινου σημείου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και δρα συνεργατικά με το νέο σύστημα των κάδων των τεσσάρων βασικών ροών ανακυκλώσιμων υλικών που έχουν τοποθετηθεί σε όλες τις κοινότητες του Δήμου Πρεσπών.

Η γεωγραφική αποτύπωση του δικτύου των κάδων σε συνδυασμό με την δυνατότητα μεταφοράς του Κινητού Πράσινου Σημείου, προσφέρει στους πολίτες την δυνατότητα να ανακυκλώνουν επιπλέον υλικά, χωρίς να περιορίζονται στις τέσσερεις βασικές ροές.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.