Π. Λογαρνές: Ανοιχτή επιστολή στον Δήμαρχο Σερρών

368
Επιστολή Λογαρνέ στον Χρυσάφη
- Διαφήμιση -

Η επιστολή του κ.Πασχάλη Λογαρνέ προς τον Δήμαρχο Σερρών, κ.Αλέξανδρο Χρυσάφη:

Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε
Με αίσθημα ευθύνης σας απευθύνω αυτή την ανοιχτή επιστολή, με τη βεβαιότητα, η πρόταση που ακολουθεί θα σας βοηθήσει να πραγματοποιήσετε δύο σοβαρότατες και ουσιαστικές παρεμβάσεις στη ζωή και λειτουργία αυτής της πόλης.

- Διαφήμιση -

1η πρόταση: Ολοκλήρωση Περιφερειακής οδού πόλης Σερρών
Πριν από χρόνια είχε μελετηθεί και εγκριθεί, η κατασκευή του καθέτου άξονα Ε61 από τον κόμβο Λευκώνα (Ε60) μέχρι την Καβάλα, δίνοντας διέξοδο από τον Προμαχώνα προς Καβάλα. Στα σχέδια αυτής της μελέτης περιλαμβανόταν και η Περιφερειακή οδός της πόλης των Σερρών, έργο το οποίο εκτελέσθηκε κατά το ήμισυ προσφέροντας τότε σοβαρή διέξοδο στο κυκλοφοριακό της πόλης των Σερρών και όχι μόνο. Η κατασκευή του έργου κατά το ήμισυ αναφέρεται γιατί ενώ η μελέτη προβλέπει τεχνικά χαρακτηριστικά αυτοκινητοδρόμου, δηλαδή οδό δύο κατευθύνσεων με νησίδα στη μέση και δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, κατασκευάσθηκε μόνο η μία κατεύθυνση πλην των κόμβων που κατασκευάσθηκαν κανονικά σύμφωνα με τη μελέτη.

Πρέπει να σημειωθεί όμως κι’ αυτό είναι σημαντικό ότι έχει γίνει η απαλλοτρίωση όλου του χώρου για την κατασκευή κανονικά της οδού με όλο το πλάτος της μελέτης που προαναφέρθηκε. Επίσης ότι έχουν κατασκευασθεί ορισμένα τεχνικά έργα σε όλο το μήκος που επιβάλλεται. Συνεπώς αυτό που απομένει είναι η ολοκλήρωση κατασκευής και των υπολοίπων τεχνικών η κατασκευή του επιχώματος στο άλλο μισό της οδού, με την οδοστρωσία και τα ασφαλτικά έργα. Από τα παραπάνω προκύπτει ότι το έργο αυτό θα μπορούσε( και έπρεπε) να είχε γίνει πριν από πολλά χρόνια κι’ αυτό γιατί αφενός το κόστος του δεν είναι μεγάλο, αφετέρου οι ανάγκες του κυκλοφοριακού φόρτου (ιδίως σήμερα) το επιβάλουν.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.