Έφτασε η ώρα να επικεντρωθούμε στον άνθρωπο, όχι στην ιδέα

56
VentureGarden
- Διαφήμιση -

Πίσω από κάθε επιχείρηση, πίσω από κάθε επιχειρηματική ιδέα, «κρύβονται» άνθρωποι. Και είναι σημαντική η στήριξη των συγκεκριμένων ανθρώπων, ώστε κατά συνέπεια να στηριχθούν οι ιδέες τους και να αναπτυχθούν σε υγιείς και επιτυχημένες επιχειρήσεις. Για αυτό και αποκτά τη δική του σημασία ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για επιχειρηματίες που υποστηρίζει πως «επικεντρώνεται στον άνθρωπο, όχι στην ιδέα».

Ο λόγος για το VentureGarden, που υλοποιείται για 7ο συνεχόμενο χρόνο. Αποτελεί ένα δωρεάν πρόγραμμα επιχειρηματικότητας που εστιάζει στην εκπαίδευση και το mentoring και που, στην Αθήνα, υλοποιείται από το Alba Hub for Entrepreneurship and Development (AHEAD) του Alba Graduate Business School, Τhe American College of Greece με την υποστήριξη του The Hellenic Initiative.

- Διαφήμιση -

Το VentureGarden συμπληρώνει τις δράσεις του Alba για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και τη διάχυση γνώσης στο ευρύτερο οικοσύστημα. Εκτός από το MSc in Entrepreneurship και τα μαθήματα επιχειρηματικότητας που απευθύνονται στους μεταπτυχιακούς φοιτητές του, το Alba υλοποιεί σειρά προγραμμάτων για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας μέσω του AHEAD. Τα προγράμματα αυτά έχουν ως στόχο την ανάδειξη της επιχειρηματικότητας και την ανάπτυξη σχετικών δεξιοτήτων.

Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα συζητήσαμε με τον Αλέξη Κομσέλη, Director του AHEAD, ο οποίος τονίζει πως το VentureGarden δημιουργήθηκε με επίκεντρο την εκπαίδευση. «Η εκπαίδευση είναι εκ των πραγμάτων μια διαδικασία που εστιάζει στον άνθρωπο και επιταχύνει την εξέλιξη του, δίνοντας γνώσεις, εργαλεία και εμπειρίες. Στο VentureGarden θέλουμε να ενδυναμώσουμε τις συμμετέχουσες και τους συμμετέχοντες ώστε να μπορούν να διαχειριστούν οποιαδήποτε επιχειρηματική ιδέα, τώρα ή στο μέλλον».

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.