Ηλεκτρονικό εμπόριο: Ένας χορός δισεκατομμυρίων, που απαιτεί σχέδιο και ετοιμότητα

85
Ηλεκτρονικό εμπόριο
- Διαφήμιση -

Κατά 12,7% αναμένεται πως θα αυξηθεί ο κύκλος εργασιών του ευρωπαϊκού ηλεκτρονικού εμπορίου το 2020, φτάνοντας στα 717 δισεκατομμύρια ευρώ. Ένα τεράστιο ποσό, για έναν κλάδο που δείχνει να «επηρεάζεται» θετικά από την εν εξελίξει πανδημία.

Άλλωστε, σύμφωνα με τα συγκεκριμένα δεδομένα, που δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα από την «Ecommerce Europe», τον οργανισμό που εκπροσωπεί περισσότερες από 100.000 εταιρείες στον κλάδο της διαδικτυακής πώλησης αγαθών και υπηρεσιών σε καταναλωτές σε ολόκληρη την Ευρώπη, το 87% των Ευρωπαίων έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο και, κατά μέσο όρο, το 68% έχουν ήδη αγοράσει διαδικτυακά. Η κρίση του Covid-19 έχει επιταχύνει τη ψηφιοποίηση σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας και αναμένεται πως θα έχει διαρκή επίδραση στο μερίδιο του ηλεκτρονικού εμπορίου.

- Διαφήμιση -

Σε αυτό το πλαίσιο, ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις στρέφονται στο «αχανές» και άκρως ανταγωνιστικό διαδίκτυο για να αναπτύξουν ή να αναβαθμίσουν, με νέες δυνατότητες, την ηλεκτρονική τους παρουσία και την «αλληλεπίδραση» με το καταναλωτικό κοινό. Μέσα σε αυτήν την «άνθιση», όμως, είναι αναμενόμενο πως δημιουργούνται και προβληματισμοί. «Ποια πλατφόρμα να επιλέξω; Τι πρέπει να προσέξω; Ποιες είναι οι ενδεχόμενες “παγίδες” στην ανάπτυξη ενός τέτοιου καταστήματος, τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν;» Και αυτά είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα.

«Είναι δεδομένο ότι η πραγματικότητα του κορωνοϊού πυροδότησε ένα έντονο ενδιαφέρον γύρω από τα ηλεκτρονικά καταστήματα. Αυτή η μαζική όμως κινητικότητα προς το ηλεκτρονικό εμπόριο κρύβει πάρα πολλούς κινδύνους, τόσο για τα νέα όσο και για τα υφιστάμενα ηλεκτρονικά καταστήματα» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, στο epixeiro.gr, ο Ιωάννης Αναστασόπουλος, CEO της BitMyJob, της ελληνικής εταιρείας κατασκευής ιστοσελίδων, ηλεκτρονικών καταστημάτων και βελτιστοποίησης SEO.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.