Ποιος είναι ο πιο υγιεινός τρόπος να ψήσεις τα ψάρια;

ψάρια
- Διαφήμιση -

Λατρεύετε τον τηγανητό γαύρο; Προσοχή μην το παρακάνετε.

Μπορεί τα τηγανητά ψάρια να είναι νόστιμα και τραγανά, αλλά αυτός ο τρόπος μαγειρέματος μειώνει τη διατρφική τους αξία, προσθέτει επιπλέον θερμίδες στο γεύμα και ταυτόχρονα μπορεί να οδηγήσει σε οξείδωση των λιπιδίων τους. Συνεπώς το τηγάνισμα δεν είναι η καλύτερη μέθοδος μαγειρέματος των ψαριών, ειδικά αν τα καταναλώνετε συχνά.

- Διαφήμιση -

Προτιμότερο είναι να ψήσετε τα ψάρια σας στο φούρνο για όχι περισσότερα από 15 λεπτά, όπου σε αυτή την περίπτωση, τα ωμέγα-3 τους θα διατηρηθούν χωρίς πρόβλημα, κάτι που δεν ισχύει και με το τηγάνισμα. Τα ωμέγα-3 είναι καλά λιπαρά που θέλουμε να διατηρήσουμε κατά την κατανάλωση των ψαριών, αφού μας παρέχουν οφέλη όσον αφορά την υγεία της καρδιάς, την επιδερμίδα, τον εγκέφαλο, τα μαλλιά, τη νεότητα.

Αν θέλετε να ενισχύσετε ακόμη περισσότερο τη διατροφική αξία τους, μαγειρέψτε τα με μυρωδικά και μπαχαρικά για έξτρα γεύση, αλλά και αντιοξειδωτικά, που συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου της οξείδωσης των λιπαρών τους. Το καλύτερο λάδι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, σε θερμοκρασία που δεν ξεπερνά τους 160 βαθμούς Κελσίου.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.