Οι 14 ημέρες που μπορούν να περιορίσουν τον κορωνοϊό

Έκτακτα Χαρδαλιάς μέτρα στον Πόρο
- Διαφήμιση -

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, τώρα που τα κρούσματα πέρασαν για άλλη μια φορά τα 400 και σημειώνει για τον κορωνοϊό πως «η χώρα μας αντιμετωπίζει μια σημαντική αύξηση κρουσμάτων που δεν επιτρέπει εφησυχασμό».

Τόνισε ωστόσο πως δεν χρειάζεται πανικός, αλλά αυστηρή τήρηση των μέτρων, όσο πιο αυστηρή γίνεται και ανέφερε με νόημα: «Εάν φοράμε όλοι μάσκες για 14 ημέρες τότε ο ιός περιορίζεται σημαντικά. Έτσι σιγά – σιγά θα τελειώσει. Αλλά να φοράμε όλοι τις μάσκες μας για 14 συνεχείς ημέρες. Ούτε μια μέρα λιγότερο».

- Διαφήμιση -

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους ο ΕΟΔΥ και η Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αυτήν τη στιγμή υπάρχουν 5.379 ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα.

Όσον αφορά στα σχολεία, έως την Κυριακή είχε ανασταλεί η λειτουργία 10 σχολικών μονάδων, ενώ τμήματα έχουν κλείσει σε 113 σχολεία. Ενδεικτικό του πόσο επιδημιολογικά επιβαρυμένη είναι η Αττική είναι το γεγονός ότι 93 από τα 123 σχολεία, στα οποία έχει εντοπιστεί κρούσμα κορωνοϊού, βρίσκονται στην Αθήνα.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.