Ξανά “στο τραπέζι” η οδική σύνδεση Δράμας – Αμφίπολης

Δράμας – Αμφίπολης
- Διαφήμιση -

Ετοιμάζεται αυτό το διάστημα η λίστα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τη χρηματοδότηση σημαντικών έργων υποδομής από το Ταμείο Ανάκαμψης. Μια σειρά από πολύ σημαντικά έργα, που αναμένεται να ενταχθούν σε αυτή τη λίστα και να αποκτήσουν χρηματοδότηση, αφορούν και την Κεντρική Μακεδονία.
Ήδη κάποια έχουν διαρρεύσει και χωρίς να είναι οριστική η ένταξή τους στην τελική λίστα (θα πρέπει να εξεταστεί ο βαθμός ωριμότητάς τους) συνθέτουν μια πρώτη εικόνα, μιας συνολικής παρέμβασης, η οποία στα επόμενα χρόνια υπόσχεται να αλλάξει τα δεδομένα στην περιοχή.

Βασικό είναι να σημειωθεί ότι το υπουργείο ψάχνει για να εντάξει έργα, με σχετική, αν όχι σημαντική ωριμότητα, καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ στενά. Το 70% των έργων που θα υποβληθούν για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης θα πρέπει να συμβασιοποιηθούν ως το τέλος του 2022 και το υπόλοιπο 30% ως το τέλος του 2023. Συνεπώς, τα έργα που θα επιλεγούν θα πρέπει να τρέξουν πολύ γρήγορα, διότι αλλιώς δεν θα προλάβουν τις προθεσμίες και τα δεσμευμένα κονδύλια τελικά υπάρχει ο κίνδυνος να χαθούν.

- Διαφήμιση -

Έτσι γίνεται αντιληπτή από τον καθένα η σπουδαιότητα των ορθών επιλογών που θα γίνουν σήμερα και μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, που θα κατατεθεί η λίστα στην ΕΕ. Γι’ αυτό και αυτή την ώρα ό,τι υπάρχει είναι σε επίπεδο προτάσεων που έχουν γίνει προς το υπουργείο κι όχι έργων που έχουν αξιολογηθεί και θα ενταχθούν στη λίστα του Οκτωβρίου. Και η παράμετρος των αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων είναι μία από τις πολλές που θα καθορίσουν την τελική λίστα των προς υλοποίηση έργων.

Η οδική σύνδεση Δράμα – Αμφίπολη. Πολύ σπουδαίο έργο, το οποίο υποστηρίζουν επίσης όλοι οι τοπικοί φορείς και «σέρνεται» επί χρόνια, χωρίς να διασφαλίζει χρηματοδότηση. Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι η καλύτερη ευκαιρία που είχε για υλοποίηση.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.