Δ. Θεσσαλονίκης: Νέος φωτισμός στην καρδιά της πόλης

Φωτισμός Θεσσαλονίκη
- Διαφήμιση -

Στην αναβάθμιση του φωτισμού στο κέντρο της πόλης προχώρησε το προηγούμενο διάστημα ο δήμος Θεσσαλονικης. Στην πλατεία Αριστοτέλους το Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού και Φωτεινής Σηματοδότησης του δήμου προχώρησε στην αφαίρεση των παλαιών συμβατικών και ενεργοβόρων προβολέων και στην τοποθέτηση 16 σύγχρονων προβολέων Led αυστηρών προδιαγραφών.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, «η συγκεκριμένη παρέμβαση πραγματοποιήθηκε κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα με στόχο την αύξηση της ομοιομορφίας, τη βελτίωση της χρωματικής απόδοσης του φωτισμού στην πλατεία, την εξάλειψη των φαινομένων θάμβωσης και φωτορρύπανσης στον περιβάλλοντα χώρο και τη δημιουργία ενός ευχάριστου και ξεκούραστου φωτιστικού αποτελέσματος. Συγχρόνως, με τη χρήση προβολέων Led επιτυγχάνονται σημαντική μείωση στην κατανάλωση ρεύματος και στο κόστος συντήρησης της πλατείας».

- Διαφήμιση -

Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία για το δεύτερο τετράμηνο του 2020 της αρμόδιας δημοτικής υπηρεσίας, εργασίες ενίσχυσης του φωτισμού εξελίχθηκαν και στη λεωφόρο Νίκης με τη μετατροπή των 37 παραδοσιακών φωτιστικών σε φωτιστικά Led. «Με την παρέμβαση αυτή ενισχύθηκε η ασφάλεια τόσο των οδηγών που κινούνται στη λεωφόρο και των περιπατητών του πεζόδρομου όσο και των ποδηλατών που χρησιμοποιούν τον νέο ποδηλατόδρομο». Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση με Led των δεκατεσσάρων φωτιστικών σωμάτων στο πάρκο Τσιρογιάννη, η οποία σε συνδυασμό με την ανανέωση της βαφής των ισάριθμων ιστών φωτισμού αναβάθμισε τόσο αισθητικά όσο και ποιοτικά την εικόνα και τον φωτισμό του πάρκου.

Ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα επιτεύχθηκε με την επισκευή και επαναλειτουργία των 48 χαμηλών χωνευτών φωτιστικών που φωτίζουν τους διαδρόμους μεταξύ του Βασιλικού Θεάτρου και του Λευκού Πύργου. Τα φωτιστικά αυτά είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας μετά από βανδαλισμούς που είχαν υποστεί. Στις παρεμβάσεις που εκτελέστηκαν κατά το δεύτερο τετράμηνο του τρέχοντος έτους περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η αναβάθμιση του φωτισμού της Προξένου Κορομηλά και της Λασσάνη όπως και η ανάδειξη της εισόδου του Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού, στον χώρο των παλαιών δημοτικών σφαγείων, με την τοποθέτηση φωτιστικών Led.

Ακόμη, έγιναν έργα για την ενίσχυση του δημοτικού φωτισμού στις οδούς Αναξιμάνδρου, Σακελλαρίδη και Αγαθουπόλεως, στα πάρκα Αγίας Μαρίνας και Επιδαύρου, στα πάρκα Γενναδίου και Ελευθερίας στην Τριανδρία καθώς και στον κόμβο Αμμουλιανής. Εξάλλου, αντικαταστάθηκαν με Led τα φωτιστικά στο τμήμα της Ν. Τύπα από τη Βασιλίσσης Όλγας έως την Παπανδρέου και στον πεζόδρομο Ι. Λούλια, ενώ συντηρήθηκαν όλοι οι προβολείς φωτισμού των τειχών της Ελένης Ζωγράφου, του Επταπυργίου και του Πύργου Τριγωνίου. «Μέσα από τις παρεμβάσεις του τμήματος Ηλεκτροφωτισμού και Φωτεινής Σηματοδότησης κατά το δεύτερο τετράμηνο της χρονιάς ικανοποιήθηκαν 308 αιτήματα που κατατέθηκαν μέσω της πλατφόρμας «βελτιώνω την πόλη μου», επισημαίνεται από τη δημοτική αρχή.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.