Μήνυμα του Δημάρχου Σερρών για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Χρυσάφης γενοκτονία Μικράς Ασίας
- Διαφήμιση -

Οι Σέρρες τιμούν σήμερα μία θλιβερή επέτειο, τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος. 98 χρόνια μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή και την εθνική τραγωδία του 1922, 98 χρόνια μετά τον ξεριζωμό του Μικρασιατικού Ελληνισμού δεν ξεχνούμε.

Στέλνουμε ένα δυνατό μήνυμα ότι ο χρόνος δεν σβήνει από την μνήμη τις σφαγές, τις λεηλασίες, της θηριωδίες, το δράμα της προσφυγιάς. Χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τις πατρογονικές εστίες τους και δημιούργησαν από το μηδέν μέσα σε δύσκολες συνθήκες τα σπίτια τους σε νέες πατρίδες αφήνοντας έντονο το στίγμα τους σε πνευματικό, πολιτιστικό, οικονομικό και επιχειρηματικό επίπεδο.

- Διαφήμιση -

Είναι ευθύνη και χρέος μας απέναντι στα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής και τους συμπολίτες μας που είναι απόγονοί τους να διαφυλάξουμε την ιστορική αλήθεια για τις επόμενες γενιές και να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την αναγνώριση της Γενοκτονίας από τη διεθνή κοινότητα.

Αλέξανδρος Χρυσάφης
Δήμαρχος Σερρών

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.