Γνωρίστε το Lotza Park στο Νέο Πετρίτσι

Πάρκο Λότζα Lotza Park
- Διαφήμιση -

Το έργο αποτελείται από μια σειρά μικρών παρεμβάσεων που αποσκοπούν στην αναζωογόνηση του Πάρκου Lotza στο Νέο Πετρίτσι (Ελλάδα). Τα έργα πραγματοποιήθηκαν από μια ομάδα αρχιτεκτόνων αμέσως μετά από δύο ημέρες εξερευνήσεων και ασκήσεις σχεδιασμού με βάση την κίνηση. Αυτά τα αρχικά βήματα οδήγησαν στον καθορισμό των κατευθύνσεων σχεδιασμού που ταιριάζουν στο ευέλικτο πλαίσιο που συμφωνήθηκε με τους τοπικούς πελάτες και στη συνέχεια αμέσως στην κατασκευή, η οποία ολοκληρώθηκε εντός 1 εβδομάδας.

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν μια πλατφόρμα σαν σκηνή που λειτουργεί επίσης ως πάγκο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διαφορετικές, λίγο πολύ οικείες διαμορφώσεις για μεγαλύτερο ή μικρότερο κοινό. ένα τεράστιο τζάκι από ξηρή πέτρα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ψήσιμο στη σχάρα, τζάκι και ως αποθήκευση θερμότητας · και μια πλατφόρμα αναζήτησης με ενσωματωμένο καθιστικό που εξερευνά τη σχέση με το ποτάμι και το δάσος με έναν λεπτό αλλά εξελιγμένο τρόπο, ενώ ασχολείται με το υπάρχον δίκτυο μονοπατιών και τροχιών στο πάρκο.

- Διαφήμιση -

Η ικανότητα όλων των μελών της ομάδας να συνεργάζονται στενά μεταξύ τους, να σκέφτονται και να ενεργούν χωρικά και εποικοδομητικά, και να αυτοσχεδιάζουν και να προσαρμόζουν τις τροχιές τους όταν χρειάζεται, ήταν απαραίτητη για την επιτυχή υλοποίηση του έργου. Επιπλέον, όλα τα μέλη της ομάδας έχουν εξαιρετική σχεδίαση και τεχνικές δεξιότητες, καθώς και προηγούμενη εμπειρία στην κατασκευή. Ωστόσο, αυτές οι ιδιότητες και δεξιότητες δεν θα ήταν αρκετές χωρίς την πραγματική και φυσική δέσμευση της τοπικής κοινότητας μέσω διαφορετικών εξειδικευμένων ομάδων υποστήριξης.

Τι κάνει αυτό το έργο μοναδικό;
Αυτό το έργο είναι μοναδικό ως προς την ικανότητά του να ενεργοποιήσει τόσο τους συμμετέχοντες αρχιτέκτονες όσο και την τοπική κοινότητα σε μια κοινή επιχείρηση για να αναζωογονήσει ένα εγκαταλελειμμένο πάρκο και στους τρόπους πειραματικού σχεδιασμού του που μετακινούνται απευθείας από σωματικές αλληλεπιδράσεις επί τόπου στην κατασκευή, χωρίς τη χρήση προβολικών σχέδια ή μοντέλα.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.