ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα για αγορά βιβλίων από ανέργους

Χαριστικό βιβλία πρόγραμμα Παζάρι Εξωσχολικών Βιβλίων
- Διαφήμιση -

To πρόγραμμα θα απευθύνεται σε ανέργους ηλικίας 15 έως 24 ετών οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν χρήση των επιταγών σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία ολόκληρης της χώρας.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, το νέο αυτό πρόγραμμα, που χρηματοδοτείται από το ΥΠΠΟΑ και η αξία του ανέρχεται σε 1.253.020 ευρώ, υπολογίζεται πως θα καλύψει 62.651 δικαιούχους.

- Διαφήμιση -

«Με την πρωτοβουλία του αυτή το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανταποκρίνεται σε δύο βασικούς του στόχους: αφενός την προαγωγή της φιλαναγνωσίας και μάλιστα σε νεαρές ηλικίες, και αφετέρου τη στήριξη της αλυσίδας παραγωγής του βιβλίου από τον συγγραφέα και τον εκδότη έως τον βιβλιοπώλη, στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος στήριξης του Πολιτισμού στην περίοδο της πανδημίας» εξηγεί η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη ενώ ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης κάνει λόγο για μια καινοτόμο σύμπραξη η οποία ελπίζει να επεκταθεί και σε άλλες δράσεις.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.