Τον υπολογισμό της οφειλής τους στην πρώην ΑΤΕ μπορούν να αμφισβητήσουν πλέον οι αγρότες

201
Οφειλές Αγροτική Σταθμό Τράπεζα
- Διαφήμιση -

Σταθμό για την ελληνική Δικαιοσύνη και τη δικαστική επίλυση των διαφορών που προκύπτουν ανάμεσα στους αγρότες-δανειολήπτες και στην τελούσα υπό καθεστώς εκκαθάρισης Αγροτική Τράπεζα αποτελεί απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία δίνει το δικαίωμα στους δανειολήπτες αγρότες να αμφισβητήσουν τον υπολογισμό της οφειλής τους, σύμφωνα με τον Ν.3259/2004 περί πανωτοκίων, στον οποίο προέβη μονομερώς η πρώην ΑΤΕ.

Η συγκεκριμένη απόφαση του ΑΠ (υπ’ αριθμ. 348/2020 Α1 πολιτικό τμήμα) δίνει ένα τέλος στη μέχρι σήμερα αντίθετη τάση που είχε διαμορφωθεί στη νομολογία επιλύοντας ad hoc (επί τούτω) οριστικά το επίδικο ζήτημα, καθώς αναιρεί τελεσίδικη απόφαση (την υπ’ αριθμ. 159/2016) του Μονομελούς Εφετείου Λάρισας για την περίπτωση τριών δανειοληπτών (από χωριό της Λάρισας), οι οποίοι ως νόμιμοι κληρονόμοι ζήτησαν την αναγνώριση της εσφαλμένης υπαγωγής στη ρύθμιση του άρθρου 39 Ν. 3259/2004 και τον περιορισμό της οφειλής τους από το ποσό των 302.785 ευρώ στο ορθό ποσό των 75.431 ευρώ.

- Διαφήμιση -

Και ενώ σε πρώτο βαθμό είχαν δικαιωθεί, το Εφετείο Λάρισας ανέτρεψε την προηγούμενη απόφαση δεχόμενο αυτεπαγγέλτως μάλιστα, χωρίς να υποβληθεί σχετικός ισχυρισμός από την αντίδικο τελούσα υπό καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης Αγροτικής Τράπεζας Της Ελλάδος ΑΕ, πως όλες οι αγωγές εναντίον της Αγροτικής Τράπεζας είναι απαράδεκτες και πρέπει να απορριφθούν, καθώς αυτή τελεί υπό ειδική εκκαθάριση.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.