Οι Δράσεις του Δ.Σερρών για την Εβδομάδα Κινητικότητας – Βίντεο

72
Εβδομάδα Κινητικότητας
- Διαφήμιση -

Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με θέμα “Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους” συμμετέχει για ενδέκατη φορά ο Δήμος Σερρών σταθερά προσηλωμένος στις αρχές τις βιώσιμης μετακίνησης. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου και τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι η προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και μεταφοράς στον αστικό ιστό και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής τους.

Με σύνθημα «Μετακινήσου υπεύθυνα» καλούμαστε όλοι να αναθεωρήσουμε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το δημόσιο αστικό χώρο και τη μετακίνηση, προκειμένου να δημιουργήσουμε τον τύπο της πόλης που θέλουμε να ζήσουμε με επίκεντρο τον άνθρωπο.

- Διαφήμιση -

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στον Δήμο Σερρών έχει ως εξής:

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020 Δράση 1-περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων
Παρουσίαση λειτουργίας φωτεινών σηματοδοτών με ηχητικά συστήματα για ΑμΕΑ.

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020
Εγκατάσταση ειδικών θερμοκολλητικών σημάτων ΚΟΚ, επί του οδοστρώματος, πλησίον των εισόδων επιλεγμένων σχολικών μονάδων, με σκοπό την ανάσχεση της ταχύτητας των διερχόμενων οχημάτων

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020 Δράση 2-περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων
Περιβαλλοντικός περίπατος στα σημεία σταθμών μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης, με τη συνδρομή του τμήματος περιβάλλοντος του Δήμου Σερρών. Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για το δίκτυο, την λειτουργία και τη χρησιμότητά του.

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020
Συλλογή και καταγραφή συμμετοχών στους διαγωνισμούς ζωγραφικής/φωτογραφίας. Θα αποσταλεί πρόσκληση προς τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές της πρωτοβάθμιας να ξεκινήσουν την νέα σχολική χρονιά πηγαίνοντας στο σχολείο πεζή. Αποστολή καρτέλας μαθητή στα σχολεία που θα δηλώσουν ενδιαφέρον.

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου Δράση 3-περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων
Θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Κυριακή στο πάρκο» για την επίδειξη του συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων στο Κεντρικό πάρκο, με τη συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Σερρών. Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό πάρκο, στην οδό Δορυλαίου, μεταξύ 12:00-13:00, προκειμένου οι δημότες να δοκιμάσουν στο πεδίο την λειτουργία των κοινόχρηστων ποδηλάτων

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου Δράση 4- δράση με συγκεκριμένο κοινό
Συνάντηση δικτύου φορέων του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και της τοπικής ομάδας στήριξης του έργου space4people, με σκοπό τη συζήτηση του σχεδίου δράσης του ΣΒΑΚ και την ενημέρωση για τη 2η φάση του προγράμματος space4people

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί στην ίδια ομάδα, παρουσίαση των σταθμών μέτρησης αέριων ρύπων.

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου Δράση 5- Ανοικτή δράση για όλους
Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο σε συνεργασία με την ΚΕΔΗΣ και τον Εμπορικό Σύλλογο Σερρών

Θα πραγματοποιηθεί εγκατάσταση περιπτέρου του Δήμου Σερρών και της ΚΕΔΗΣ στην οδό Ερμού με πληροφορίες για την ΕΕΚ, τη βιώσιμη κινητικότητα και άλλα προγράμματα του Δήμου. Θα παρουσιαστεί το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων, στο οποίο θα πραγματοποιηθούν εγγραφές μελών.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.