Ελαστικό ωράριο και ηλεκτρονική κάρτα εργασίας – Οι αλλαγές για χιλιάδες μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα

120
ελαστικό ωράριο
- Διαφήμιση -

Περισσότερη ευελιξία στον χρόνο και τον τόπο εργασίας φέρνει το εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που αναμένεται να μπει σε δημόσια διαβούλευση τον Οκτώβριο. Η προαναγγελία έγινε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην Θεσσαλονίκη, ο οποίος περιέγραψε ρυθμίσεις για μεγαλύτερη ευελιξία στην κατανομή του χρόνου εργασίας, εφόσον το επιθυμούν – όπως είπε – οι εργαζόμενοι και χωρίς αυτό να σημαίνει κατάργηση του 8ώρου. Στο μικροσκόπιο έχει μπει το ισχύον πλαίσιο για τις υπερωρίες αλλά και ο συνδικαλιστικός νόμος, ενώ στο τραπέζι έχουν πέσει διάφορα σενάρια και πολλές εισηγήσεις, όπως η αύξηση του αριθμού των επιτρεπόμενων υπερωριών στη βιομηχανία, που διαφοροποιείται σήμερα από τους υπόλοιπους κλάδους της οικονομίας.

Παράλληλα, στο τραπέζι έχουν πέσει σενάρια για την θεσμοθέτηση της δυνατότητας εργοδότη και εργαζόμενου να συμφωνούν – ενδεχομένως σε επίπεδο επιχείρησης – την κάλυψη της υπέρβασης του συμβατικού χρόνου απασχόλησης μιας ημέρας, με αντίστοιχη μείωση ωραρίου σε άλλη εργάσιμη ημέρα, με ρεπό ή πρόσθετη άδεια, κατόπιν αιτήματος του εργαζομένου ή του εργοδότη. Το εν λόγω σενάριο προβλέπει οι ώρες που μπορεί να πραγματοποιούνται ως υπερεργασία, να μπορούν να καλύπτονται και με χρόνο, μέσω «συμψηφισμού» με ρεπό, έξτρα άδεια ή μικρότερο ωράριο σε άλλες εργάσιμες ημέρες.

- Διαφήμιση -

Όπως επισημαίνουν φορείς της αγοράς, σχετικές είναι οι προβλέψεις κοινοτικής οδηγίας του 2003, η οποία αναφέρει πως ο χρόνος εργασίας δεν μπορεί να υπερβαίνει, ανά 7ήµερο, τις 48 ώρες, κατά μέσο όρο, συµπεριλαµβανοµένων των υπερωριών. Η ίδια οδηγία αναφέρει πως η ανώτατη εβδοµαδιαία διάρκεια εργασίας μπορεί να υπολογίζεται με περίοδο αναφοράς η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 4 μήνες. Σήμερα, η δυνατότητα συμψηφισμού του χρόνου εργασίας είναι επιτρεπτή μόνο εντός της ίδιας εβδομάδας κι εφόσον αφορά μέχρι πέντε ώρες υπερεργασία. Οι εργοδότες ζητούν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα συμψηφισμού, ώστε να προκύπτει μεγαλύτερη ευελιξία. Με το σενάριο αυτό, ο μέσος όρος εργασίας ανά εβδομάδα, σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα αναφοράς – για παράδειγμα μερικών εβδομάδων ή λίγων μηνών – θα πρέπει να είναι 40 ώρες.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.