Με αιτήσεις βγαίνει ο Σεπτέμβρης για τον άλλο μήνα οι πληρωμές

110
Κτηνοτρόφοι
- Διαφήμιση -

Αυτό το διάστηµα ο Οργανισµός Πληρωµών, αφού η διοικητική µηχανή της ∆οµοκού έχει «εντολή» να δώσει προτεραιότητα στους ελέγχους των στοιχείων των δικαιούχων της ενιαίας ενίσχυσης, προκειµένου να εντοπιστούν και να διορθωθούν εγκαίρως προφανή λάθη, µεταβολές και παραλείψεις από την πλευρά των παραγωγών, για να τρέξει το συντοµότερο δυνατό η προκαταβολή του τσεκ. Μεγάλο αγκάθι ξανά, το ζήτηµα της κατανοµής των βοσκοτόπων, µε τους επιτελείς του υπουργείου και του ΟΠΕΚΕΠΕ να διαπραγµατεύονται ακόµα το πώς θα το χειριστούν για τη φετινή χρονιά.

Όσον αφορά τους παραγωγούς, πρακτικά δεν αναµένεται άµεσα κάποια πίστωση, αφού όσον αφορά τις ειδικές ενισχύσεις λόγω κορωνοϊού αιγοπροβατοτρόφοι, αλιείς και παραγωγοί λαϊκών αγορών είναι ακόµα στη φάση των αιτήσεων, ενώ σχετικά µε τα Σχέδια Βελτίωσης το ηλεκτρονικό σύστηµα είναι λειτουργικό µέχρι και το στάδιο του ελέγχου ορθότητας, αφού τις επόµενες ηµέρες θα καταστεί διαθέσιµη η οριστικοποίηση και υποβολή του αιτήµατος από την πλευρά των παραγωγών, σύµφωνα µε ανακοίνωση του υπουργείου.

- Διαφήμιση -

Πρώτοι στον γκισέ για πίστωση, οι παραγωγοί σπαραγγιού, για τους οποίους έκλεισε το σύστηµα αιτήσεων, γεγονός που σηµαίνει ότι ενδέχεται η πληρωµή να τρέξει και µέσα στον Σεπτέµβριο. Εντός του µήνα αναµένεται, σύµφωνα µε δηλώσεις του υπουργού Μάκη Βορίδη να τακτοποιηθεί και το θέµα της αποζηµίωσης των κτηνοτρόφων για τον καταρροϊκό πυρετό του 2014, µετά την έκδοση της σχετικής απόφασης µε το ποσό που έχουν λαµβάνειν.

Βγήκε η ΚΥΑ, ενεργοποιείται το σύστηµα αιτήσεων για τους αιγοπροβατοτρόφους

Το άνοιγµα της ηλεκτρονικής πλατφόρµας για την υποβολή των αιτήσεων των κτηνοτρόφων για ένα µήνα σηµατοδοτεί η έκδοση της σχετικής ΚΥΑ για τη χορήγηση κρατικών ενισχύσεων στον τοµέα της αιγοπροβατοτροφίας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ηλεκτρονικό σύστηµα θα είναι σε πλήρη λειτουργία από την ερχόµενη εβδοµάδα, που σηµαίνει ότι η πληρωµή -ύψους 30, 155 εκατ. ευρώ συνολικά- στην καλύτερη περίπτωση δροµολογείται για τα τέλη Οκτωβρίου, αν όχι αρχές Νοεµβρίου, δεδοµένου ότι το διάστηµα εκείνο όλος ο διοικητικός µηχανισµός του ΟΠΕΚΕΠΕ θα ασχολείται µε την πίστωση της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης. Πρακτικά, χρειάζεται χρόνος αφού µετά την ολοκλήρωση των αιτήσεων για ένα µήνα, θα ακολουθήσει η εκκαθάριση των δηλώσεων, ο απαραίτητος διασταυρωτικός έλεγχος, προκειµένου να σταλεί η λίστα των δικαιούχων και να βγει καρτέλα πληρωµής για να µπουν χρήµατα στους λογαριασµούς των κτηνοτρόφων.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.