Επιδότηση έως 90% για εκσυγχρονισμό αλιευτικού εξοπλισμού με απόφαση των Μ. Βορίδη και Φ. Αραμπατζή και Κ. Σκρέκα  

134
Φωτεινή Αραμπατζή Αλιευτικός εξοπλισμός
- Διαφήμιση -

Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την επιδότηση έως 90% για εκσυγχρονισμό του αλιευτικού εξοπλισμού με απόφαση των ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδη και ΥφΑΑΤ, Φ. Αραμπατζή και Κ. Σκρέκα:

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης και οι Υφυπουργοί, Φωτεινή Αραμπατζή και Κώστας Σκρέκας, στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού της Ελληνικής αλιείας και της πλήρους συμμόρφωσης -εναρμόνισης του εθνικού θεσμικού πλαισίου με το κοινοτικό, υπέγραψαν απόφαση με την οποία επιχορηγείται η αγορά και εγκατάσταση ηλεκτρονικών συσκευών διαβίβασης δεδομένων (VMS – ERS – AIS) σε ποσοστό έως και 90%.

- Διαφήμιση -

Με τη συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση αποτρέπονται φαινόμενα υπεραλίευσης και διασφαλίζεται η προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων και η επάρκεια των αλιευτικών αποθεμάτων.

Παράλληλα, καθορίζονται οι όροι, οι ρυθμίσεις και οι διαδικασίες για την υλοποίηση της σχετικής Δράσης (6.6.1) για τους αλιείς εκείνους για τους οποίους απαιτείται ειδικός εξοπλισμός ελέγχου.

Τα ποσοστά Δημόσιας Ενίσχυσης και Ιδιωτικής διαμορφώνονται ως εξής:

Επικράτεια

της Χώρας

Απομακρυσμένα Ελληνικά Νησιά
Πολύ μικρές, μικρές &μεσαίες επιχειρήσεις Δημόσια ενίσχυση

 

Ιδιωτική Συμμετοχή

 

80%

 

20%

 

85%

 

15%

Λοιπές επιχειρήσεις μεγέθους μεγαλύτερου

της ΜΜΕ

Δημόσια Ενίσχυση

 

Ιδιωτική Συμμετοχή

 

30%

 

70%

 

30%

 

70%

Παράκτια αλιεία μικρής κλίμακας με αλιευτικά σκάφη ολικού μήκους έως 12 μέτρα που δεν χρησιμοποιούν συρόμενα εργαλεία Δημόσια Ενίσχυση

 

Ιδιωτική Συμμετοχή

 

90%

 

10%

 

90%

 

10%

 

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.