Ανοίγει ο δρόμος για επιπλέον δάνεια μέσω του ΤΕΠΙΧ ΙΙ

- Διαφήμιση -

Τη μεταφορά επιπλέον 603 εκατ. ευρώ στο χρηματοδοτικό εργαλείο, ΤΕΠΙΧ ΙΙ, ενέκρινε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ώστε να ανταποκριθεί στην υψηλή ζήτηση που εκδηλώθηκε από τις επιχειρήσεις για τη λήψη δανείων κεφαλαίων κίνησης με επιδότηση του 100% του επιτοκίου για τα δύο πρώτα χρόνια.

Ειδικότερα με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη, τροποποιείται η ιδρυτική πράξη του 2016 κατά την οποία η «προίκα» του ΤΕΠΙΧ ΙΙ από 400 εκατ. ευρώ, αυξάνεται στο 1,003 δισ.. ευρώ.

- Διαφήμιση -

Με τη χρηματοδότηση αυτή θα καλυφθεί η συμμετοχή της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (ΕΑΤ) στο ΤΕΠΙΧ ΙΙ που αποτελεί κοινό χρηματοδοτικό εργαλείο της ΕΑΤ και των τραπεζών με ποσοστό συνεπένδυσης κατά 40% από την πρώτη και κατά 60% από τις τράπεζες (εμπορικές και συνεταιριστικές). Ωστόσο, η βασικότερη πτυχή της εν λόγω απόφασης, είναι ότι ανοίγει το δρόμο για την εκταμίευση και επιπλέον δανείων κεφαλαίου κίνησης που έχουν ήδη εγκριθεί, αλλά ελλείψει πόρων δεν έχουν φθάσει στα «χέρια» των δικαιούχων.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.