Με τέσσερις καλές προσφορές προχωράει η πώληση της «Μαλαματίνα»

168
ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ
- Διαφήμιση -

Ποιες τέσσερις εταιρείες υπέβαλαν δεσμευτικές προσφορές για την εξαγορά της της οινοποιίας «Μαλαματίνα» – Τα επόμενα βήματα

Τέσσερις δεσμευτικές προσφορές, οι οποίες χαρακτηρίζονται αφενός εύλογες και αφετέρου άκρως ανταγωνιστικές, κατατέθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 5 Αυγούστου για την εξαγορά της οινοποιίας «Μαλαματίνα», που παράγει την ομώνυμη ρετσίνα.
Πρόκειται για τις τέσσερις από τις πέντε εταιρείες που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον πριν από έναν περίπου μήνα καταθέτοντας τις μη δεσμευτικές προσφορές και συγκεκριμένα οι εξής:

- Διαφήμιση -

• Mantis Group, που δραστηριοποιείται στη διανομή αναψυκτικών, οινοπνευματωδών ποτών και καταναλωτικών προϊόντων.
• OSC – Στεφάνου, που εμφιαλώνει το γνωστό μπράντι «Metaxa».
• Symposium Cellars – Μπαρλαγιάννης & Ντέιβιντ Γουέτινγκ, που παράγουν και εμφιαλώνουν κρασιά κυρίως για την αγορά των ΗΠΑ.
• CAVINO, που παράγει και εμφιαλώνει κρασιά και ούζο.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Ernst & Young, που «τρέχει» τη διαδικασία, τις επόμενες λίγες ημέρες οι προσφορές θα αξιολογηθούν λεπτομερώς και εν συνεχεία οι επικρατέστεροι θα κληθούν για έναν ακόμη γύρο, ώστε ο προτιμητέος επενδυτής και το τελικό αποτέλεσμα να προκύψει ακόμη και εντός του Αυγούστου.

Επόμενο στάδιο είναι η κατάθεση του σχεδίου εξυγίανσης στο πρωτοδικείο προς επικύρωση μέσω του πτωχευτικού κώδικα και συγκεκριμένα των άρθρων 106 β&δ. Η πώληση της «Μαλαματίνα», που φέτος κλείνει έναν κύκλο 125 χρόνων ζωής, γίνεται τρία χρόνια μετά την αναδιάρθρωση στην οποία είχαν συμφωνήσει οι τράπεζες που είχαν πάρει ως ενέχυρο τις μετοχές για άνοιγμα άνω των 35 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.