Συνοπτική φωτογραφική ιστορία Νιγρίτας- Βισαλτίας

201
Νιγρίτα
- Διαφήμιση -

Η ανάρτηση του Νιγριτινού Σπύρου Φράγκου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

Ανάρτηση μέρους της Εργασίας “ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΙΓΡΙΤΑΣ-ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ” που έχει σκοπό να «Αρχειοθετήσει» κατά ομάδες τις πραγματοποιηθείσες, κατά καιρούς δραστηριότητες των συμπατριωτών μας τις οποίες «επέβαλαν»’ η ανάγκη, οι περιστάσεις, οι καιροί!

- Διαφήμιση -

Μια ελαχίστη προσπάθεια υπενθύμισης του παρελθόντος μας, της παράδοσης μας, αυτών που ακούσαμε ή ζήσαμε και όπως «αυτοπεριγράφονται» στις φωτογραφίες, ώστε να έχουμε συνοπτική «ΕΙΚΟΝΑ» της περιοχής μας, από το 700περ. π.Χ. μέχρι και μερικές δεκαετίες πρίν… Για την συνέχεια της Ιστορίας του τόπου μας. Γιατί Ιστορία σημαίνει: Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον, ενός τόπου μιας χώρας. Κόντρα στο …πνεύμα των Καιρών!!!

Αυτονόητο ότι με την εργασία αυτή δεν αποβλέπεται οποιοδήποτε οικονομικό, ή άλλο όφελος. Οι πιο πολλές φωτογραφίες είναι δικές σας, που κατά καιρούς αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, μου τις έχετε στείλει, ή βρέθηκαν σε διάφορα έντυπα ή ηλεκτρονικά μέσα που έχουν σχέση με την περιοχή μας. Όποιος/α βρίσκει ό,τι’ κάποια “φωτογραφία” η άλλο στοιχείο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, έχει λάθος κάτοχο ή λάθος χρονολογία, ή λάθος περιεχόμενο, εκ παραδρομής ή λόγω κακής πληροφόρησης, ή ΔΕΝ επιθυμεί να συμπεριληφθεί στην ανωτέρω “Εργασία”, παρακαλώ πολύ να με ενημερώσετε για να προβώ στις, το δυνατόν, δέουσες ενέργειες.

Νιγρίτα

Λόγω της συμπλήρωσης 76 χρόνων από την εκτέλεση 7 συμπατριωτών μας στις 06 Ιουνίου 1944, στα ΔΙΑΒΑΤΑ Θεσσαλονίκης, από τους 104 από το Στρατόπεδο Παύλου Μελά, για τους 16 που εκτελέστηκαν την 03 Αυγούστου, τους 22 που εκτελέστηκαν στις 04.08.1944 στο Στρατόπεδο ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ, υπό τον Τονυ Κραμμερ, αλλά και των 4 νεκρών σε Στρατόπεδο της Γερμανίας. Αιωνία τους η Μνήμη”.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.