Στη “Γέφυρα” για επιδότηση δανείου και οι αγρότες αλλά με προϋποθέσεις

101
Σχέδια βελτίωσης
- Διαφήμιση -

Ανοιχτό για όλα τα φυσικά πρόσωπα και τους επαγγελματίες, των αγροτών συμπεριλαμβανομένων που είδαν τους τζίρους και τα εισοδήματά τους να μειώνονται λόγω της κρίσης του κορονοϊού είναι το πρόγραμμα «Γέφυρα» που ενεργοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Αυγούστου.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να αποδεικνύεται η ζημία που υπέστησαν ή/ και το γεγονός ότι έτυχαν στήριξης στο πλαίσιο των σχετικών μέτρων.

- Διαφήμιση -

Η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) τέθηκε χθες, Δευτέρα 3 Αυγούστου σε λειτουργία και αιτήματα, θα μπορούν να υποβάλλονται, με μια αρκετά απλή για το χρήση διαδικασία και δίχως να απαιτούνται δικαιολογητικά, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2020.

To πρόγραμμα καλύπτει δανειολήπτες που έχουν λάβει δάνεια με υποθήκη στην α’ κατοικία και η κρατική επιδότηση φτάνει τους 9 μήνες. Ειδικότερα, η συνεισφορά του Δημοσίου για την υποστήριξη των πληγέντων με ενήμερα δάνεια ανέρχεται στο 90% της μηνιαίας δόσης και μέχρι του ποσού των 600 ευρώ, ανά πιστωτή, για το 1ο τρίμηνο. Στο 2ο τρίμηνο η συνεισφορά ανέρχεται στο 80% της μηνιαίας δόσης και στο 3ο τρίμηνο στο 70%.

Για όσους έχουν δάνεια σε καθυστέρηση μικρότερη των 90 ημερών, η συνεισφορά ανέρχεται στο 80% της μηνιαίας δόσης και μέχρι του ποσού των 500 ευρώ, ανά πιστωτή, για το 1ο τρίμηνο. Στο 2ο τρίμηνο η συνεισφορά ανέρχεται στο 70% της μηνιαίας δόσης και στο 3ο τρίμηνο στο 60%.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.