Πράσινο φως από Κομισιόν για ενίσχυση αιγοπροβατοτρόφων, παραγωγών λαϊκών αγόρων και των κλάδων που πλήττονται από την πανδημία

119
Αιγοπρόβατα
- Διαφήμιση -

Πράσινο φως από την Κομισιόν πήρε την περασμένη Πέμπτη το ελληνικό πρόγραμμα για την ενίσχυση αιγοπροβατοτρόφων, παραγωγών πωλητών λαϊκών αγορών και σπαραγγοπαραγωγών, κλάδων που επλήγησαν ή πλήττονται ακόμη από την πανδημία.

Το καθεστώς εγκρίθηκε βάσει του προσωρινού πλαισίου κρατικών ενισχύσεων, με τη στήριξη να λαμβάνει τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων και να χρηματοδοτείται από τον εθνικό προϋπολογισμό. Τα ποσά που εγκρίθηκαν από την Κομισιόν ανέρχονται σε περίπου 51,23 εκατ. ευρώ, επιμεριζόμενα σε 31,7 εκατ. για την αιγοπροβατοτροφία, 14,8 εκατ. για τους παραγωγούς λαϊκών αγορών και 4,7 εκατ. για τους σπαραγγοπαραγωγούς. Η στήριξη, που απευθύνεται σε όλη την επικράτεια και χρηματοδοτείται από τον εθνικό προϋπολογισμό, θα λάβει τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων, βάσει του προσωρινού πλαισίου κρατικών ενισχύσεων, ενώ θα πρέπει να χορηγηθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2020. Στην απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Κομισιόν αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

- Διαφήμιση -

Αιγοπρόβατα

Το ποσό της ενίσχυσης καθορίζεται σε 4 ευρώ/ενήλικο ζώο (επιβεβαιώνοντας προηγούμενο αποκλειστικό ρεπορτάζ της «ΥΧ»), με μέγιστο ποσό τα 2.000 ευρώ, ήτοι ενίσχυση για έως και 500 ζώα ανά μονάδα. Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά εντός ενός μήνα από τη δημοσίευση της αντίστοιχης ΚΥΑ. Επιλέξιμοι θεωρούνται όσοι διαθέτουν εκμετάλλευση ζωικής παραγωγής με τουλάχιστον 20 ενήλικα αιγοπρόβατα άνω του ενός έτους και παρέδωσαν γάλα το 2019 σε εγκεκριμένες μονάδες επεξεργασίας, πλην των νησιωτών όπου δεν ήταν δυνατή αυτή η παράδοση.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.