Διακοπές: Το καλύτερο restart του εγκεφάλου

ποτέ με βρεγμένο μαγιό διακοπές
- Διαφήμιση -

Αν το καλοκαίρι θέλεις να αποφορτίσεις τον εγκέφαλό σου από την πίεση της καθημερινότητας και να βελτιώσεις την παραγωγικότητά σου, υπάρχει μόνο ένας τρόπος: επίτρεψέ του να κάνει και αυτός διακοπές.

Καλοκαιρινές διακοπές = υγιής εγκέφαλος
Για να ξεκουράσεις το μυαλό σου, πρέπει να του δώσεις την ευκαιρία να απαλλαγεί για λίγες μέρες από το στρες. Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι η κατάλληλη ευκαιρία, μιας και δραστηριότητες όπως η κολύμβηση, ο επαρκής ύπνος, ο ποιοτικός χρόνος με αγαπημένα πρόσωπα και η επαφή με νέες εμπειρίες είναι τα αποτελεσματικότερα αγχολυτικά.

- Διαφήμιση -

Σημασία δεν έχει το πού, αλλά το πώς
Σύντομες ή πολυήμερες, σε ξενοδοχείο ή στο χωριό, δεν έχει καμία σημασία. Ακόμα όμως κι αν μείνεις στο σπίτι, μπορείς πάντα να γίνεις τουρίστας στην πόλη σου. Το μυστικό είναι να συνειδητοποιήσεις πως για να γεμίσεις τις μπαταρίες σου, πρέπει να απομακρυνθείς από το χώρο που συνήθως εργάζεσαι.

Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους.
Ο πρώτος είναι μάλλον προφανής: είναι αδύνατον να αδειάσεις το μυαλό σου από τα προβλήματα, όταν κινείσαι μέσα σε αυτά. Μη διστάσεις λοιπόν να πάρεις αποστάσεις από οτιδήποτε σε κρατά δεμένο με τη ρουτίνα της καθημερινότητας.
Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο η απόσταση από τα συνηθισμένα σου «λημέρια» είναι λυτρωτική, είναι ότι σε βοηθά να αντιμετωπίσεις τις προκλήσεις της καθημερινής ζωής με φρέσκια ματιά. Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν τις απαντήσεις σε ζητήματα που τους απασχολούν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, ακριβώς επειδή παίρνουν απόσταση από το πρόβλημα. Έτσι, οι λύσεις αναδύονται αυθόρμητα, σα να ήταν πάντα μπροστά στα μάτια τους και να μην τις έβλεπαν.

Διάβασε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.