Ο θετικοσκεφτούλης και ο coach

74
Ενίσχυση εππαγλματικών στόχων
- Διαφήμιση -

Στα υπόγεια του Maslow οι άνθρωποι φτιάχνουν θαύματα και στα ρετιρέ του τα ρημάζουν. Άνθρωπος πεινασμένος δαγκώνει το σύμπαν και αφήνει τα σημάδια του, ο χορτασμένος δεν μπορεί να παλέψει ούτε με βρεγμένη χαρτοσακούλα. Η Παλιά Εποχή, που οι άνθρωποι παλεύανε με φουρτούνες για να φτιάξουν κάτι στην ζωή τους, γέννησε ηγέτες, επιχειρηματίες, πλούτο και ευημερία. Αυτή εδώ η χορτασμένη εποχή γέννησε κάτι γυάλινους εγωισμούς που πνίγονται στα ρηχά της ζωής τους κι ανακάλυψαν τη θετική ψυχολογία για σωσίβιο. «Θετική ενέργεια»! Ένα ρεσιτάλ μυστικιστικής αοριστολογίας και νέο-χίπικης αγαπολογίας.

Ο Θετικοσκεφτούλης! Ο stay positive χαμογελάκιας, αυτή η αστυνομία διάθεσης που πρέπει να σε ταΐσει θετική αύρα με το στανιό και να σε κάνει να ευγνωμονείς το σύμπαν (!) που απέτυχες σε όλα. Διαβάζει «Law of attraction» και «The secret», πιστεύει σε κάθε κοσμική αρλουμπολογία, βλέπει Tony Robbins και κλαίει από συγκίνηση όπως η κυρα-Μαίρη όταν βλέπει τον Ριτζ στις επαναλήψεις του «Τόλμη & Γοητεία».

- Διαφήμιση -

Έχει μια φοβερή αντίληψη για την ζωή η οποία δεν απαιτεί να λερωθείς με την αποτυχία και να φας τα μούτρα σου παλεύοντας με τα χάλια σου. Όχι! Κοίτα μπροστά – σου λέει – κι άμα το ευχηθείς πολύ το σύμπαν θα στο κάνει δώρο! Ο treehuger αγαπητικός της μισοπροσπάθειας. Να μιλάμε για συμπαντική ενέργεια, όχι για κατάκτηση! Να ευχόμαστε, όχι να ματώνουμε. Να χαμογελάμε, όχι να σκυλιάζουμε. Να παραβλέπουμε το χτες, να χαϊδεύουμε την αδυναμία μας και να χειροκροτάμε το τίποτα! Η ικανότητα – λέει – πάντα οφείλεται σε κάποια κρυμμένη δύναμη. Newsflash homeboy! Αυτή η δύναμη λέγεται ορμή, αντοχή, κατάκτηση και υπεροχή! Κι όπου δεν την βλέπεις δεν είναι κρυμμένη. Είναι απούσα!

Μπα, δεν μας κάνει αυτό, είναι πολύ μπρουτάλ, εμείς θέλουμε κάτι πιο εκλεπτυσμένο. Πρέπει να χεις κάτι κρυμμένο μέσα σου που δεν ανακάλυψες ακόμα αλλιώς δεν εξηγείται πως είσαι τόσο χάλιας, άχρηστος, αζευγάρωτος, τελευταίος. Για ό,τι δεν πέτυχες στην ζωή σου λοιπόν δεν φταίει που δεν τολμάς να λερωθείς με μάχη! Όχι. Φταίει που είσαι «αρνητικός»! Φταίει που δεν σε ανακάλυψες! Τώρα λοιπόν βρήκες δικαιολογία για όλες σου τις ήττες και άλλοθι για να αγοράσεις κι άλλη αυτοβελτίωση, καθυστερώντας την ζωή σου λίγο ακόμα, ψάχνοντας μέσα σου τον πίδακα ενέργειας που θα σε εκτοξεύσει στον θρίαμβο! Αρκεί μόνο να γυρίσεις το κουμπί.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.