ΠΕ Σερρών: Οδηγίες για την αντιμετώπιση της 2ης γενιάς πράσινου σκουληκιού

156
πράσινου Σκουληκιού σκουλήκι Σερρών
- Διαφήμιση -

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, απευθύνει στους βαμβακοπαραγωγούς του νομού μας την παρακάτω ανακοίνωση:

Φίλοι βαμβακοπαραγωγοί,
Φθάνουμε στη δεύτερη γενιά του πράσινου σκουληκιού που, όπως τόσες φορές έχουμε πει, αποτελεί τον ουσιαστικό εχθρό της βαμβακοκαλλιέργειας. Στις πρώτες μέρες του Αυγούστου, αναμένεται να φανούν τα πρώτα σκουλήκια αυτής της γενιάς που θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα του μήνα, περίπου. Να έχουμε, κατ΄ αρχάς, στο μυαλό μας ότι η γενιά θα διαρκέσει 20 δύσκολες μέρες.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, από την αρχή της χρονιάς, σας συστήσαμε να προσπαθήσετε να φθάσετε στα τέλη Ιουλίου χωρίς ψεκασμούς με εντομοκτόνα, ώστε να “γεμίσουν” τα χωράφια σας με ωφέλιμα έντομα, τα οποία είναι πολύ σημαντικά για την αντιμετώπιση του σκουληκιού του Αυγούστου. Η μεγάλη πλειοψηφία των παραγωγών ακολούθησε τις υποδείξεις μας και έφθασε, ως εδώ, χωρίς ψεκασμούς. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και δεν πρέπει να χαλάσουμε τα πράγματα τώρα, στην «τελική ευθεία».

- Διαφήμιση -

Τώρα χρειάζεται ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ, ΠΡΟΣΟΧΗ και ΟΧΙ ΒΙΑΣΥΝΗ

Τα ωφέλιμα έντομα που διασώσαμε όλη τη χρονιά, πρέπει τώρα να τα αξιοποιήσουμε, πρέπει να δουλέψουν για μας. Πώς θα γίνει αυτό;

Ας ξαναθυμηθούμε ότι κάθε Αύγουστο γίνεται μέσα στα χωράφια μας ένας πολύ σημαντικός ανταγωνισμός, ένα είδος «μάχης».
Στη «μάχη» αυτή, από τη μια μεριά είναι οι πεταλούδες του σκουληκιού που γεννούν τα αυγά τους, απ΄ τα οποία βγαίνουν τα σκουλήκια. Και, δυστυχώς, η κάθε πεταλούδα γεννά έναν πολύ μεγάλο αριθμό αυγών (πάνω από 1000). Από την άλλη μεριά είναι τα ωφέλιμα έντομα, που «τρώνε» αυτά…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.