Νέα μέτρα: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε ΜΜΜ, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, Τράπεζες, καταστήματα

Νέα μέτρα
- Διαφήμιση -

Κατά τη δεύτερη ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε ότι «Μέχρι σήμερα τα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται σε 4.193. Στόχος, μας είναι να παραμείνει η Ελλάδα μια ασφαλής χώρα για κατοίκους και επισκέπτες».

Ανακοίνωσε την επέκταση της χρήσης της μάσκας και σε άλλους κλειστούς χώρους μετά την έξαρση των κρουσμάτων.

- Διαφήμιση -

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση μετά από εισήγηση των ειδικών αποφασίζει γενική χρήση μάσκας σε καταστήματα λιανικής και υπηρεσίες (ΔΕΚΟ, τράπεζες, ιατρεία, δημοτικά καταστήματα, καταστήματα τροφίμων (φούρνους, κρεοπωλεία κ.α.), κομμωτήρια & κέντρα αισθητικής, όπως είπε πριν από λίγη ώρα ο Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας ότι η αύξηση εγχώριων κρουσμάτων δεν πρέπει να δημιουργεί πανικό, ούτε εφησυχασμό. Στα 150 ευρώ το πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκας.

145 είναι τα ενεργά κρούσματα στην Αθήνα, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, ενώ 596 άτομα έχουν τεθεί σε παρακολούθηση ως στενές επαφές των κρουσμάτων.

Επίσης ανέφερε ότι «ο αλγόριθμος EVA που χρησιμοποιούμε αξιολογεί το προφίλ ρίσκου κάθε επισκέπτη.Τις τελευταίες ημέρες έχουμε επικεντρώσει την προσοχή μας στην Ισπανία και έχουμε διπλασιάσει τα τεστ».

Για τον τελικό του κυπέλλου ποδοσφαίρου αλλά και γενικότερα για την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα ο κ.Χαρδαλιάς είπε χαρακτηριστικά: “Θεωρώ πως ακόμη είμαστε μακριά από αυτό.”

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.