Στη Διοικούσα Επιτροπή του Σωματείου “Παναγία Σουμελά” ο Σερραίος Γιώργος Κυριακίδης

265
Στη
- Διαφήμιση -

Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των νέων εκπροσώπων του «Κοινού των Ποντίων» στη Διοικούσα Επιτροπή του Πανελλήνιου Ιερού Προσκυνήματος «Παναγία Σουμελά», έγιναν την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020, στο πλαίσιο του 22ου Συναπαντήματος Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων που φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις της μονής, στην Καστανιά Ημαθίας.

Το παρών στις εκλογές για την ανάδειξη των νέων εκπροσώπων του «Κοινού των Ποντίων» έδωσε και ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Ροδόπολης ¨Η ΠΡΟΟΔΟΣ¨ δια του εκπροσώπου του κ.Δημητριάδη Θεόδωρου.
Για τα επόμενα τρία χρόνια στο έργο της Διοικούσας Επιτροπής της Παναγίας Σουμελά θα συνδράμουν, ο συμπατριώτης μας Γιώργος Κυριακίδης και ο Σταύρος Κουγιουμτζίδης

- Διαφήμιση -

Κάνοντας τον τριετή απολογισμό κατά την έναρξη της διαδικασίας, ο πρόεδρος του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» και α’ αντιπρόεδρος του Προσκυνήματος, Γιώργος Τανιμανίδης, μίλησε για τις μεταφορές της εικόνας της Παναγίας Σουμελά στο εξωτερικό και σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, για τη συνεργασία με τις κατά τόπους μητροπόλεις αλλά και με τα ποντιακά σωματεία.

Ακόμα, αναφέρθηκε στην πτώση των εσόδων της Παναγίας Σουμελά εξαιτίας της μείωσης των προσκυνητών λόγω της Εγνατίας Οδού και της σύνδεσης της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας με την Ήπειρο.
Τις εργασίες της συνέλευσης του «Κοινού των Ποντίων» παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο Mητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιος, η πρόεδρος της ΠΟΠΣ Χριστίνα Σαχινίδου, ο πρόεδρος του σωματείου «Άγιος Θεόδωρος Γαβράς» Έδεσσας Γιάννης Γαβριηλίδης, ο πρόεδρος του σωματείου «Άγιος Ιωάννης Βαζελώνας» Χαράλαμπος Καζαντζίδης, και ο συγγραφέας Χάρης Τσιρκινίδης.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.