Η επόμενη ημέρα των μικροχρηματοδοτήσεων στην Ελλάδα είναι γεγονός

68
- Διαφήμιση -

Πριν από μερικές εβδομάδες, το ελληνικό κοινοβούλιο έδωσε τη θετική του ψήφο για το νέο πλαίσιο χορήγησης μικροχρηματοδοτήσεων. Στόχος αυτού είναι η θέσπιση κανόνων για την ανάληψη, άσκηση και εποπτεία της δραστηριότητας. Σήμερα, το epixeiro.gr συζητά με τρεις οργανισμούς που «εμπλέκονται» άμεσα με το συγκεκριμένο ζήτημα – το People’s Trust, την AFI και την microSTARS – ζητώντας τη γνώμη τους για το νέο πλαίσιο και την επόμενη ημέρα των μικροχρηματοδοτήσεων στην χώρα μας.

Η συζήτηση μας ξεκινά ζητώντας από τους επικεφαλής των τριών οργανισμών να μας αναφέρουν τα σημεία που ξεχωρίζουν από το νέο πλαίσιο. Ο Δημήτρης Κουλέτσης, Head of Operations του The People’s Trust, σημειώνει ότι, με αυτό, η εποπτεία παραμένει κάτω από την Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ τα κεφάλαια που είναι απαραίτητα για την ίδρυση ενός φορέα μικροπιστώσεων «δεν είναι αμελητέα». Με βάση τα δύο αυτά σημεία, εκτιμά πως στην αγορά θα μπουν σοβαρές επιχειρήσεις και οργανισμοί. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν κάποια σημεία του νομοσχεδίου που είναι ασαφή, αλλά θεωρεί πως θα υπάρξουν «νέες εγκύκλιοι που θα θέσουν ένα πιο συγκεκριμένο πλαίσιο, ειδικά σε ό,τι αφορά την παροχή άδειας λειτουργίας ενός φορέα μικροπιστώσεων».

- Διαφήμιση -

Η Αναστασία Τσίλογλου, General Manager της AFI, τονίζει ότι είναι αδιαμφισβήτητα μια πολύ θετική εξέλιξη «για την ενδυνάμωση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και την ενσωμάτωση τους στην οικονομία και κοινωνία της χώρας μας», με τις μικροπιστώσεις να αποτελούν «ένα πάρα πολύ σημαντικό εργαλείο και για τη δημιουργία θέσεων εργασίας. «Ο νέος νόμος έχει σχεδιαστεί προς τη σωστή κατεύθυνση και είναι αποτέλεσμα μεγάλης προσπάθειας επί σειρά ετών» σημειώνει, τονίζοντας πως είναι σημαντική…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.