Εκκρεμείς επιστροφές φόρου: Επιταχύνονται οι διαδικασίες

163
- Διαφήμιση -

Όσο υψηλότερο είναι το ποσό που σας χρωστά η εφορία και όσο μεγαλύτερη είναι η χρονική καθυστέρηση που υπάρχει στην καταβολή του από την ΑΑΔΕ, τόσο μεγαλύτερες είναι και οι πιθανότητες που έχετε να το δείτε στους τραπεζικούς σας λογαριασμούς το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η ΑΑΔΕ, «πατάει γκάζι» σε μια προσπάθεια να μειωθούν δραστικά οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων οι οποίες στο τέλος της Άνοιξης ανέρχονταν σε 498 εκατ. ευρώ. Όπως ορίζεται με εγκύκλιο του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, στο πλαίσιο της υποχρέωσης της ΑΑΔΕ για εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της από επιστροφές φόρων και για τη διευκόλυνση των διαδικασιών, την καλύτερη παρακολούθηση της χρονολογικής ωρίμανσης και για την ενιαία αντιμετώπιση διαχείρισης αυτών από όλες τις ΔΥΟ, τίθεται διαδικασία διεκπεραίωσης των επιστροφών με βάση :

- Διαφήμιση -

α. τη χρονολογική ωρίμανση
β. το ύψος των ποσών προς επιστροφή

Η ημερομηνία αφετηρίας για τον υπολογισμό της χρονολογικής ωρίμανσης των επιστροφών υπολογίζεται για μεν τα ποσά επιστροφής φόρων, η ημερομηνία αιτήματος επιστροφής του δικαιούχου, για δε τα ποσά επιστροφής λοιπών εσόδων, η ημερομηνία έκδοσης του ΑΦΕΚ.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.