Ακριτοχώρι Σιντικής: “12ο Ακριτικό Πανοϋρ”

220
- Διαφήμιση -

Στις 22 Ιουλίου 2020, στο πλαίσιο του 12ου Ακριτικού Πανοϋρ στο Ακριτοχώρι Σιντικής, και υπό την αιγίδα της Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου, πραγματοποιήθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός της Παναγίας Μάγαρα, με την συμμετοχή πλήθους κόσμου.

Στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του χωριού οι ΑΚΡΙΤΕΣ ΑΚΡΙΤΟΧΩΡΙΟΥ παρουσίασαν την παράσταση  “Οι Κρυφοί – Οι Κλωστοί. Το κρυπτοχριστιανικό ζήτημα στον Πόντο” όπου προσπάθησαν μέσα από αφηγήσεις, τραγούδια και καλλιτεχνικά δρώμενα να αναδείξουν το Κρυπτοχριστιανικό ζήτημα στον Πόντο από την εποχή της Αλώσεως Τραπεζούντος και εντεύθεν.

- Διαφήμιση -

Η κυρία Λένα Σαββίδου επιμελήθηκε τα κείμενα της εκδήλωσης.
Συναργάτης και φίλη του Συλλόγου τα τελευταία χρόνια η κυρία Σαββίδου δηλώνει παρούσα σε κάθε εγχείρημα των Ακριτών Ακριτοχωρίου και μάλιστα ανιδιοτελώς προσφέροντας γνώση, χρόνο, αγάπη.

Ο χοροδιδάσκαλος κύριος Κουρουτζίδης Παναγιώτης δούλεψε για πολλούς μήνες με  έμπνευση και μεράκι δημιουργώντας τα καλλιτεχνικά δρώμενα.
Συμμετείχαν στην εκδήλωση μέλη και φίλοι του Συλλόγου ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ ΑΚΡΙΤΟΧΩΡΙΟΥ.

 

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.