Έρχονται αλλαγές σε συντάξεις, εφάπαξ, τηλεργασία

εφάπαξ
- Διαφήμιση -

Νομοσχέδιο – σκούπα με ασφαλιστικές και εργασιακές διατάξεις που επηρεάζουν χιλιάδες εργαζόμενους και συνταξιούχους ετοιμάζεται να φέρει το υπουργείο Εργασίας τις επόμενες ημέρες στη Βουλή. Στο υπό τελική κατάρτιση νομοσχέδιο περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για τις προσωρινές συντάξεις και το εφάπαξ, αλλά και για το νέο θεσμικό πλαίσιο για την τηλεργασία.

Στο μεταξύ, ωστόσο, στην τελική ευθεία είναι και η πολύκροτη υπόθεση των παλαιών αναδρομικών, καθώς όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως έρχεται η πολυαναμενόμενη απόφαση του ΣτΕ, για να κρίνει τι μέλλει γενέσθαι με τα αναδρομικά που διεκδικούν 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχοι από τις περικοπές του 2012 οι οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές το 2015.

- Διαφήμιση -

Όλα τα φώτα πέφτουν στο μεταβατικό 11μηνο (Ιούλιος 2015 – Μάιος 2016) που βάζει στο «κάδρο» των επιστροφών αναδρομικά ποσά ύψους έως 3,98 δισ. ευρώ για έως 2,5 εκατ. συνταξιούχους.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στις ασφαλιστικές διατάξεις τού υπό τελική διαμόρφωση νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας, που στόχο έχουν μεταξύ άλλων και την απομείωση του όγκου των ληξιπρόθεσμων οφειλών, έχουν οι ρυθμίσεις για…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.