Πώς η κρίση μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία για τις επιχειρήσεις

- Διαφήμιση -

Είναι κοινά αποδεκτό ότι σε όλη τη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας, οι κρίσεις έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των κοινωνιών. Οι πανδημίες έφερναν αναπόφευκτα εξελίξεις στα συστήματα υγείας, οι πόλεμοι σε τεχνολογικές αναβαθμίσεις και οι οικονομικές κρίσεις στην ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών μοντέλων, καθώς μερικές από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες καινοτομίες προέκυψαν ως απάντηση σε αυτές.

Από τη φύση τους άλλωστε, οι επιχειρηματίες αντιδρούν πιο αποτελεσματικά σε δύσκολες περιόδους, ενώ οι κοινωνικοί επιχειρηματίες έχουν ένα επιπλέον πλεονέκτημα. Αυτό της καλύτερης κατανόησης του αντίκτυπου που μπορεί να έχει μια μεγάλη ανατροπή, όχι μόνο σε οικονομικό, αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο και η δυνατότητα αξιοποίησης επιχειρηματικών μεθοδολογιών για τον περιορισμό τέτοιων προκλήσεων.

- Διαφήμιση -

Η πρόσφατη πανδημία έφερε στην επιφάνεια ακόμα πιο έντονα, τέτοιου είδους προκλήσεις που ακουμπούν σε όλο το φάσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας, από την υγεία και την εκπαίδευση, μέχρι την εργασία και φυσικά την οικονομία. Η δραστηριότητα των ανθρώπων που οραματίζονται τη θετική κοινωνική αλλαγή, κρίνεται ακόμα πιο σημαντική αυτή την περίοδο, καθώς μπορούν να έχουν πραγματικό αντίκτυπο στις ζωές ομάδων που πλήττονται περισσότερο, αλλά και στα κοινωνικά σύνολα…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.