Αρ. Παπαφωτίου: “Ανυπαρξία μέριμνας για σοβαρά αντιπλημμυρικά στην Κοιλάδα”

167
πλημμύρα
- Διαφήμιση -

Δελτίο Τύπου εξέδωσε η επικεφαλής της Δύναμης Σερραίων Αριάδνη Παπαφωτίου με αφορμή την πλημμύρα του χειμάρρου της κοιλάδας και τις καταστροφές που προκλήθηκαν.

ΘΕΜΑ: Αρ. Παπαφωτίου: “Ανυπαρξία διεκδικήσεων και μέριμνας για σοβαρά αντιπλημμυρικά στην Κοιλάδα. Ούτε καν το κέντρο καθαρίστηκε ακόμη από τις λάσπες”.

- Διαφήμιση -

Τρεις ημέρες μετά τις σοβαρότατες καταστροφές στην Κοιλάδα, την απώλεια ιδιωτικών περιουσιών και την διάλυση βασικών δημόσιων και δημοτικών υποδομών κατά μήκος του ρέματος – χειμάρρου των Αγίων Αναργύρων, Δήμος Σερρών και Αντιπεριφέρεια όχι μόνο δεν πραγματοποίησαν απολογισμό αλλά ακόμη αναζητούν μεταξύ τους τα όρια δικαιοδοσίας και ευθύνης του καθενός στην περιοχή!

Εν τω μεταξύ η πόλη αναμένει καρτερικά τον καθαρισμό του Κέντρου της και των αποχετεύσεων, από την λάσπη και τα φερτά!

Οι δημόσιες καταγγελίες κατοίκων για πρόσφατα γκρεμίσματα προστατευτικών τοιχίων κατά μήκος του ρέματος στην περιοχή της Αγιά Σοφιάς αλλά και στην Ορεινή, οι γεμάτοι από φύλλα, χώματα και σκουπίδια τσιμενταύλακες στην Κοιλάδα, η πλημμελής ή και ανύπαρκτη φροντίδα των πρανών και της κοίτης του ρέματος, αλλά κυρίως η απουσία σοβαρού αντιπλημμυρικού σχεδιασμού για το ΑΝΩ ΤΜΗΜΑ της Κοιλάδας και του ρου του ρέματος, αναδεικνύουν ανυπαρξία διεκδίκησης αλλά και μέριμνας από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής.

Στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2020 εντάχθηκε εκπόνηση νέας μελέτης παρεμβάσεων στην Κοιλάδα (από την Κόκκινη Γέφυρα και κάτω) ύψους 100χιλ ευρώ, που θα αντικαταστήσει την επίσης καλοπληρωμένη υπάρχουσα που εκπόνησαν –και δεν αξιοποιήθηκε ποτέ- τρεις Δημοτικές Αρχές από το 2009 (!!).
Κι αυτό, χωρίς καν να εξασφαλιστεί νωρίτερα η δικαιοδοσία και αρμοδιότητα του Δήμου να παρέμβει στο κομμάτι του χειμάρρου από την Γέφυρα του Τσέλιου (Σιγής) έως την περιαστική (στο τέλος της Αγιά Σοφιάς), όπου και οι δραματικότερες καταστροφές.

Ποιες προτεραιότητες βάζει τελικά η Δημοτική Αρχή?

Η πόλη και οι κάτοικοι δεν γίνεται να πληρώνουν κάθε 5 -10 χρόνια με το ίδιο λασπωμένο και πανάκριβο νόμισμα την καταστροφές από την υπερχείλιση του χειμάρρου.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.