Την Πέμπτη 25 Ιουνίου η εξόφληση σε όλες τις δράσεις βιολογικών

221
Βιολογικά Βιολογική Πέµπτη βιοκαλλιεργητές δόση βιολογικά Γεωργία ΠΕ Σερρών Προκαταβολή Ενστάσεις Πριμ Πιστοποίηση
- Διαφήμιση -

Για την επόµενη Πέµπτη 25 Ιουνίου δείχνει ο προγραµµατισµός του Οργανισµού Πληρωµών να δροµολογεί τη διαδικασία εξόφλησης της Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας του 2019. Βέβαια, µε δεδοµένη τη δυνατότητα που δίνει ο κοινοτικός κανονισµός η πληρωµή να γίνει έως το τέλος Ιουνίου, χωρίς πρόστιµα και το «τράτο» που δίνεται µηχανογραφικά από την εγγραφή της επίσηµης ηµεροµηνίας πληρωµής µέχρι την πίστωση των λογαριασµών των παραγωγών δεν αποκλείει το ενδεχόµενο η όλη διαδικασία να πάει για τη µεθεπόµενη εβδοµάδα έως τις 3 Ιουλίου.

Να σηµειωθεί ότι τα περιφερειακά υποκαταστήµατα έχουν ήδη στείλει τις καταστάσεις συµµόρφωσης για να «τρέξουν» από τα κεντρικά του ΟΠΕΚΕΠΕ οι διασταυρωτικοί έλεγχοι και να βγει παρτίδα πληρωµής. Σε κάθε περίπτωση σηµειώνεται ότι δεν αναµένονται τα περσινά προβλήµατα µε τις καθυστερήσεις στις πιστώσεις της Βιολογικής Κτηνοτροφίας σε ορισµένες περιφέρειες, καθώς έχει εγκριθεί η πίστωση 29,2 εκατ. ευρώ και 26,9 εκατ. ευρώ για την εξόφληση παραγωγών για το έτος εφαρµογής 2019.

- Διαφήμιση -

Αµέσως µετά οι διοικητικοί του ΟΠΕΚΕΠΕ θα κληθούν να καταπιαστούν µε την προκαταβολή του τσεκ του 2020, µετά και τις τελευταίες δηλώσεις Βορίδη από το βήµα της Βουλής ότι το θέµα της άµεσης προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης τελεί υπό σκέψη. Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου του Κινήµατος Αλλαγής, Βασίλη Κεγκέρογλου και παρά τις αρχικές του αντιρρήσεις…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.