Για ποια τυριά είναι γνωστή η Ήπειρος;

203
τυριά
- Διαφήμιση -

Ανεβαίνουμε προς Ήπειρο μεριά, η οποία είναι ξακουστή για τις πίτες της, αλλά και στα τυριά δεν πάει πίσω.

Το Μετσοβόνε είναι από τα πιο χαρακτηριστικά της περιοχής της Ηπείρου και είναι ένα ημίσκληρο, καπνιστό τυρί που προέρχεται από το Μέτσοβο, απ’ όπου πήρε και το όνομά του και όπου παράγεται ένα άλλο γνωστό τυρί, η Μετσοβέλα. Η Μεστοβέλα καπνίζεται κρεμασμένη, τυλιγμένη σε σχοινί, ενώ ωριμάζει επί διάστημα περίπου τριών μηνών και παρασκευάζεται κυρίως από αγελαδινό γάλα ή μείγμα αγελαδινού με πρόβειο ή κατσικίσιο.

- Διαφήμιση -

Η Κεφαλογραβιέρα, η οποία παράγεται σε Κρήτη, Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία και Μακεδονία, δεν λείπει και από την Ήπειρο, με την πικάντικη και αλμυρή της γεύση. Στην Ήπειρο θα βρείτε και το κρεμώδες ελαφρύ Τουλουμοτύρι που ωριμάζει σε τουλούμια, γαλοτύρι, μανούρι, την Ούρδα που αποτελεί ένα εκλεκτό τυρί τυρογάλακτος με συμπαγή, σφιχτή δομή, ελάχιστες τρύπες, πλούσια γεύση και ευχάριστο άρωμα, το βλαχοτύρι (σκληρό τυρί υποκίτρινο από πρόβειο ή και αγελαδινό γάλα) και φυσικά εκλεκτή φέτα.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.