Έξι πιάτα που ταιριάζουν στο καλοκαίρι

καλοκαίρι
- Διαφήμιση -

Ταξιδεύουμε στον κόσμο με γεύσεις που αναδύουν καλοκαίρι, μοσχοβολούν καλοκαίρι, είναι καλοκαίρι.

Χωριάτικη – Ελλάδα
Χωρίς πολλές επεξηγήσεις, καλοκαίρι χωρίς χωριάτικη δεν γίνεται. Κυκλοφορεί σε διάφορες παραλλαγές ανά την Ελλάδα, με κάππαρη, με πιπεριά, με παξιμαδάκια, με… καρπούζι. Όσο, όμως, υπάρχει ντομάτα, αγγούρι, ελιές, ελαιόλαδο, ρίγανη και φέτα, είμαστε εντάξει.

- Διαφήμιση -

Ρατατούι – Γαλλία
Θα μπορούσαμε να το παραλληλίσουμε με το μπριάμ, στην πραγματικότητα, όμως, είναι μια γαλλική προσεγμένη παραδοσιακή συνταγή με κολοκυθάκι, καλοκαιρινή κολοκύθα, ντομάτα, μελιτζάνα σε διάφορες στρώσεις ψημένα στο φούρνο. Οι ρίζες του είναι από τη Νίκαια της Γαλλίας και μπορείτε να το απολαύσετε είτε ως κυρίως, είτε σε μπρουσκέτα.

Σαλάτα αγγούρι – Ταϊλάνδη
Είναι μια ελαφριά και αναζωογονητική σαλάτα με πρωταγωνιστή το ενυδατικό αγγούρι, με πράσινο κρεμμύδι και ψιλοκομμένο φιστίκι, τα οποία περιχύνονται με ντρέσινγκ που φτιάχνεται με ξίδι ρυζιού, σησαμέλαιο νιφάδες πιπεριάς, αλάτι και ζάχαρη. Ταιριάζει ιδανικά ως συνοδευτικό σε καυτερά πιάτα, καθώς είναι άκρως δροσερή.

Khorovats – Αρμενία
Οι σαλάτες και τα λαχανικά είναι σίγουρα κορυφαίες επιλογές το καλοκαίρι και η Αρμενία δεν θα μπορούσε να έχει διαφορετική πρόταση. Το Khorovats είναι μια σαλάτα με ψητά λαχανικά που περιλαμβάνει ντομάτα, κινέζικη μελιτζάνα, πιπεριά, σκόρδο, κόλιαντρο, μαϊντανό ή βασιλικό και ελαιόλαδο.

Ψητές γαρίδες με κρασί – Αυστραλία
Η μακρινή Αυστραλία κάνει τη δική της καλοκαιρινή πρόταση με μαριναρισμένες γαρίδες σε χυμό λεμονιού, σκόρδο και μαϊντανό, τις οποίες ψήνουν και περνούν σε ξυλάκια (σας θυμίζει κάτι;). Συνηθίζουν, μάλιστα, να τις ταιριάζουν με ένα τραγανό Chardonnay για καλό καλοκαίρι.

Γκασπάτσο – Ισπανία
Το γκασπάτσο είναι μια κρύα ισπανική σούπα πολτοποιημένων λαχανικών, με βάση την ντομάτα η οποία της χαρίζει και το κόκκινο χρώμα της. Στην απλή της εκδοχή περιλαμβάνει ντομάτα, αγγούρι, ξίδι, ελαιόλαδο, σκόρδο και κρουτόν αλλά θα την βρείτε σε διάφορες εκδοχές, με αυγά, ham κ.ο.κ.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.