Πανελλήνιες 2020 – Νεοελληνική Γλώσσα: Αυτό το θέμα έπεσε στην Έκθεση

183
Πανελλήνιες
- Διαφήμιση -

Πανελλήνιες 2020: Δείτε το θέμα της  Έκθεσης που έπεσε στους φετινούς υποψηφίους!

Πρεμιέρα από σήμερα, Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020, και αύριο, 16/06, για τις Πανελλήνιες 2020 για περίπου 100.000 υποψήφιους των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ, οι οποίοι θα διεκδικήσουν 77.970 θέσεις που οδηγούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

- Διαφήμιση -

Για τα Γενικά Λύκεια, το μάθημα που εξετάστηκαν την πρώτη ημέρα, σήμερα, οι υποψήφιοι είναι η Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Το θέμα της Έκθεσης για τους φετινούς υποψηφίους των ΓΕΛ είναι η «Ανάγνωση Βιβλίων».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΤΗΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ – ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Συνολικά 100.000 υποψήφιοι από τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια θα διεκδικήσουν φέτος 77.970 θέσεις που οδηγούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Οι υποψήφιοι είχαν φέτος τη δυνατότητα να επιλέξουν να εξεταστούν είτε με το παλαιό είτε με το νέο σύστημα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΤΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ – ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Όσα πρέπει να φέρουν μαζί τους οι υποψήφιοι στην αίθουσα εξέτασης:

-Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο.
-Δελτίο Εξεταζομένου Πανελλαδικών Εξετάσεων (καρτελάκι).
-Τρία στυλό (μπλε ή μαύρου χρώματος), μολύβι, γόμα και ξύστρα.
-Γεωμετρικά όργανα, όπου χρειάζονται.
-Ένα μπουκαλάκι με νερό ή χυμό.
-Ένα ρολόι χειρός, ώστε να διαχειριζόμαστε σωστά τον χρόνο μας κατά τη διάρκεια της εξέτασης.

Πρεμιέρα σήμερα στις Πανελλήνιες 2020 με το μάθημα Γλώσσας και Λογοτεχνίας
Υπενθυμίζεται, ότι φέτος οι υποψήφιοι στις πανελλήνιες 2020 έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν να εξεταστούν είτε με το παλαιό είτε με το νέο σύστημα.

Η διαφορά είναι ότι με το νέο σύστημα δεν εξετάζονται οι υποψήφιοι των Ανθρωπιστικών Σπουδών στα Λατινικά, αλλά στην Κοινωνιολογία, και παράλληλα, δεν υπάρχουν συντελεστές βαρύτητας στις βαθμολογίες των μαθημάτων.

Σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές, δεν υπάρχουν πλέον μαθήματα που δίνουν περισσότερα μόρια για τις βάσεις 2020, όπως υπήρχαν μέχρι και το 2019, τα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας.

Μετά από τη σημερινή εξέταση στις Πανελλήνιες 2020, οι υποψήφιοι (που θα εξεταστούν και με το νέο και το παλαιό σύστημα), θα εξεταστούν την Τετάρτη 17 Ιουνίου, στα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών) και στα Μαθηματικά (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

«Εκκίνηση» την Τρίτη για τα ΕΠΑΛ
Οι Πανελλήνιες 2020 θα συνεχιστούν αύριο, Τρίτη 16 Ιουνίου, για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ με το μάθημα των Νέων Ελληνικών (Γενικής Παιδείας). Στη συνέχεια, την Πέμπτη 18 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Μαθηματικά (‘Άλγεβρα), που είναι, επίσης, μάθημα Γενικής Παιδείας.

Θα ακολουθήσουν, από τις 20 έως και τις 30 Ιουνίου, οι εξετάσεις στα μαθήματα ειδικότητας.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.