“Επί πολλά χρόνια ο Απόδημος Ελληνισμός παρέμενε μια αναξιοποίητη δύναμη”

Ενεργειακή αναβάθμιση
- Διαφήμιση -

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό Κωνσταντίνο Βλάση είχε σήμερα στο γραφείο του στην Περιφέρεια ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Οι κ.κ. Τζιτζικώστας και Βλάσης συζήτησαν τα ζητήματα του Απόδημου Ελληνισμού, αλλά και του Αγίου Όρους, καθώς ο Υφυπουργός πραγματοποίησε τριήμερη επίσκεψη στην Αθωνική Πολιτεία. Επίσης, συζητήθηκε η προοπτική της συνεργασίας, προκειμένου η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να συμμετέχει το 2021 στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

- Διαφήμιση -

«Ο Απόδημος Ελληνισμός, μεγάλο κομμάτι του οποίου προέρχεται από την Κεντρική Μακεδονία, διαμορφώνει μια δεύτερη Ελλάδα, 10 – 11 εκατομμυρίων Ελλήνων. Η ευθύνη που έχετε αναλάβει είναι τεράστια, διότι επί πολλά χρόνια ο Απόδημος Ελληνισμός παρέμενε μια αναξιοποίητη δύναμη. Επιτέλους, αναβαθμίζεται η σχέση της μητέρας πατρίδας με τους απόδημους Έλληνες, οι οποίοι έχουν πολλά να προσφέρουν. Λαμβάνουν όλοι έτσι το μήνυμα ότι κάτι έχει αλλάξει. Βλέπουν ότι η Πολιτεία θέλει να χτίσει τις γέφυρες, που και οι ίδιοι επί δεκαετίες επιθυμούν. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα είναι αρωγός στις προσπάθειές σας, διότι θεωρεί αναπόσπαστο τμήμα της Ελλάδας τους ομογενείς μας σε όλο τον κόσμο και πολύ σημαντικό το ρόλο τους. Επειδή είχατε την ευκαιρία να επισκεφτείτε το Άγιο Όρος ως αρμόδιος Υφυπουργός θέλω να επισημάνω το σημαντικό έργο που έχουμε κάνει ως Περιφέρεια, ενισχύοντας τη σπουδαία δουλειά που κάνουν οι πατέρες μας. Η αναβάθμιση, προστασία, συντήρηση και ανάδειξη του Αγίου Όρους είναι χρέος όλων μας», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Από την πλευρά του ο κ. Βλάσης τόνισε: «Έπειτα από τρεις ημέρες στο Άγιο Όρος θέλω να σας μεταφέρω την ευγνωμοσύνη όλων των μοναχών στο πρόσωπό σας. Δεν υπήρξε ιερά μονή, στην οποία να πήγα και να μη μνημόνευσαν το έργο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και την αμέριστη στήριξη του Απόστολου Τζιτζικώστα. Από το αποτέλεσμα φαίνεται η δουλειά που έχετε κάνει. Ανήκετε στη νέα γενιά των πολιτικών, που κοιτάζουν μπροστά. Κι αυτό ο κόσμος το βλέπει και το αξιολογεί, το καταλαβαίνει και το επικροτεί. Δικός μου στόχος είναι η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία να αποκτήσει ενεργό ρόλο και στις εκδηλώσεις που διοργανώνουμε για το 2021. Να συνδράμει με την ενεργοποίηση της συνεργασίας με τους Μακεδόνες του εξωτερικού. Θέλουν κι αυτοί να συμμετέχουν και πρέπει να διαμορφώσουμε σε συνεργασία με την αρμόδια Επιτροπή ‘Ελλάδα 2021’ ένα σαφές πλαίσιο, που θα περιλαμβάνει και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία μπορεί να παίξει κρίσιμο ρόλο στην επιτυχία των εορταστικών εκδηλώσεων. Και γιατί όχι αυτή τη συνεργασία να τη συνεχίσουμε και το 2022, στις εκδηλώσεις μνήμης της Μικρασιατικής Καταστροφής».

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.