Η ομιλία του Λευτέρη Αβραμάκη στο σ/ν του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

187
Σ/Ν του τευτλοπαραγωγών Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
- Διαφήμιση -

Δελτίο Τύπου Πολιτικού Γραφείου Λευτέρη Αβραμάκη, Βουλευτή Σερρών ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία:

Σφοδρή κριτική άσκησε ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, για την πλήρη απουσία κυβερνητικής στρατηγικής για την ενίσχυση και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της χώρας, σε ομιλία του στη Βουλή στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
«Κάθε ημέρα που περνάει οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι αλιείς γίνονται φτωχότεροι από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε η ΝΔ τη διακυβέρνηση. Ο κορωνοϊός επισπεύδει την φτωχοποίηση των δυνάμεων της πρωτογενούς παραγωγής και η ΝΔ δεν κάνει τίποτα για να τους προστατέψει», τόνισε χαρακτηριστικά. Παραθέτοντας σειρά ενδεικτικών μόνο κυβερνητικών πολιτικών που δυσχεραίνουν την πρωτογενή παραγωγής τόνισε:
Αφρικανική πανώλη των χοίρων στο Νομό Σερρών, ζητήσαμε μεταξύ άλλων την αποζημίωση των χοιροτρόφων που δεν μπορούσαν να πουλήσουν, καμία ανταπόκριση από την κυβέρνηση.

- Διαφήμιση -

Εναντιωθήκαμε στην μοναδική έως σήμερα κυβερνητική πρωτοβουλία με την οποία ανέστρεψε την πορεία εξυγίανσης και ενίσχυσης των συνεταιρισμών που είχε υλοποιηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ δεν άκουσε ούτε την αντιπολίτευση, ούτε τους εκπροσώπους αγροτών και κτηνοτρόφων που διαφωνούσαν συνολικά με αυτή την πρωτοβουλία
Αύξησε το κόστος του αγροτικού ρεύματος και της ασφάλισης των αγροτών, αυξάνονται οι τιμές σε σπόρους, φυτοφάρμακα, λιπάσματα, ζωοτροφές και η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει όπως επανειλημμένως έχουμε ζητήσει και εμείς και οι δυνάμεις της πρωτογενούς παραγωγής.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Βουλευτή:

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.