Πέτσας: Τρία νέα προγράμματα για τη στήριξη επιχειρήσεων

106
SMS στήριξη
- Διαφήμιση -

Τρία νέα προγράμματα για τη στήριξη επιχειρήσεων, προανήγγειλε χθες (01/06), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου τύπου.

Πέτσας: Τρία νέα προγράμματα για τη στήριξη επιχειρήσεων
Εντός του Ιουνίου, υποστήριξε ο κος Πέτσας, αναμένεται να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για το δεύτερο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής, με βάση την απώλεια τζίρου των μηνών Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου.

- Διαφήμιση -

Στον νέο αυτό κύκλο, θα προστεθεί και το αδιάθετο υπόλοιπο του πρώτου κύκλου, έτσι ώστε το συνολικό ποσό που θα έχει χορηγηθεί, μέχρι τέλος Ιουνίου, να διαμορφωθεί στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σημειώνεται ακόμη ότι, στα εργαλεία ρευστότητας που έχουν ανακοινωθεί (ΤΕΠΙΧ ΙΙ και ταμείο εγγυοδοσίας), προστίθεται και ο νέος κύκλος ενισχύσεων του αναπτυξιακού νόμου:

– Για τη γενική επιχειρηματικότητα ύψους 350 εκατ. ευρώ, και

– για τις μικρές επιχειρήσεις ύψους 150 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δρομολογούνται τρία (3) νέα προγράμματα:

Το πρώτο, ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ, αφορά περιβαλλοντικές υποδομές, εγκαταστάσεις διαχείρισης αποβλήτων και σύσταση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον τομέα της ανακύκλωσης αποβλήτων.

Το δεύτερο, ύψους 32 εκατομμυρίων ευρώ, αφορά στην ενίσχυση αλυσίδων προστιθέμενης αξίας, συνεργατικών συνεταιρισμών και δικτυώσεων και απευθύνεται σε υφιστάμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις μεταποιητικής δραστηριότητας.

– Και το τρίτο, ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, στοχεύει στην αναβάθμιση των υποδομών στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας και την κεντρική αγορά Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, ο κος Πέτσας σημείωσε ότι, στα εργαλεία ρευστότητας που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, προστίθεται ο νέος κύκλος ενισχύσεων του αναπτυξιακού νόμου που προβλέπει 350 εκατ. ευρώ για τη γενική επιχειρηματικότητα και 150 εκατ. ευρώ για τις μικρές επιχειρήσεις.

Επανεκκίνηση του τουρισμού
Σε ό,τι αφορά τον τουρισμό, όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας, ήδη γίνεται το πρώτο βήμα για την επανεκκίνηση του τουρισμού, καθώς άνοιξαν (01/06) τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας και οι κατασκηνώσεις (camping).

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.