Τρακτέρ και μηχανές συγκομιδής επιδοτεί ο αναπτυξιακός νόμος

111
Σχέδια Βελτίωσης τρακτέρ Agrotica Παράταση θεσμικό πλαίσιο δάσωση
- Διαφήμιση -

Επενδύσεις για αγροτικά µηχανήµατα, όπως τρακτέρ και παρελκόµενα, εξυπηρετούν οι δύο νέες προκηρύξεις «Γενική Επιχειρηµατικότητα» και «Επιχειρηµατικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων» ύψους 500 εκατ. ευρώ του Αναπτυξιακού Νόµου που κλείνουν στις 31 Ιουλίου, µε την υποσηµείωση ωστόσο ότι η τεκµηρίωση βιωσιµότητας στην περίπτωση αυτή είναι αρκετά πιο σύνθετη, συγκριτικά µε ό,τι ισχύει στην περίπτωση των Σχεδίων Βελτίωσης.

∆ικαιούχοι, από τον πρωτογενή τοµέα, κρίνονται επιχειρήσεις, οργανώσεις παραγωγών, οµάδες παραγωγών και συνεταιρισµοί. Όπως εξηγεί στην Agrenda ο διευθύνων σύµβουλος της Γεωργικής Αναπτυξιακής ΑΕ, Ντίνος Μπλιάτσιος, η τεκµηρίωση µιας τέτοιας επένδυσης υπό τον Αναπτυξιακό Νόµο, «είναι δύσκολη υπόθεση. Η επένδυση πρέπει να ξεπερνάει τα 100.000 ευρώ, αλλά επιπλέον η αγροτική επιχείρηση ή ο συνεταιρισµός που θα αποφασίσουν να κινηθούν µε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να δικαιολογήσουν την βιωσιµότητα της επένδυσης». ∆ίνοντας ένα παράδειγµα, χρειάζονται περίπου 1.500 στρέµµατα εκµετάλλευσης για την έγκριση επιδότησης για αγορά µιας θεριζοαλωνιστικής.

- Διαφήμιση -

Σε κάθε περίπτωση σύµφωνα µε τον ίδιο είναι η µοναδική ευκαιρία για να ξεκινήσει κανείς κάτι για τα επόµενα δύο µε τρία έτη, ή τουλάχιστον µέχρι να ξεκινήσει η επόµενη προγραµµατική περίοδος της ΚΑΠ. Ο ίδιος έχει αναλάβει περιπτώσεις αγροτών και κτηνοτρόφων που θέλουν είτε να εκσυγχρονίσουν κάποια σταβλική…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.