Οι ευκαιρίες από μια νέα καθημερινότητα

224
- Διαφήμιση -

Οι συνθήκες της διαβίωσής μας τροποποιήθηκαν ξαφνικά μετά την παρουσία του ιού Covid-19 σε όλο τον πλανήτη. Με βάση την εξέλιξη της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο ελήφθησαν μέτρα όπως η καραντίνα των πολιτών για ένα χρονικό διάστημα, η φυσική απόσταση, ο περιορισμός των μετακινήσεων, η χρήση εξοπλισμού ατομικής προστασίας, οι διαγνωστικές εξετάσεις, καθώς και η αύξηση της ικανότητας για καλύτερη δημόσια υγειονομική περίθαλψη.

Η νέα μας καθημερινότητα, μέχρι τουλάχιστον να βρεθεί μια αποτελεσματική θεραπεία και ένα εμβόλιο, θα απαιτεί την τήρηση κανόνων υγιεινής, κοινωνικής αποστασιοποίησης, περιορισμού μεγάλων συγκεντρώσεων, εργασίας εξ’ αποστάσεως από το σπίτι, περιορισμού ταξιδιών, καθώς και την ύπαρξη αλυσίδων εφοδιασμού που λειτουργούν με διαφορετικό τρόπο.

- Διαφήμιση -

Η βίαιη αλλαγή των συνθηκών ζωής θα φέρει πολύ σύντομα μαζικές πτωχεύσεις εταιρειών και ανεργία. Η νέα αυτή μορφή οικονομίας «με ελάχιστες επαφές» (low touch economy) ελπίζουμε ότι μακροπρόθεσμα θα αναπτυχθεί βιώσιμα…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.