Με διαπιστευτήρια βιωσιμότητας θα εγκρίνονται στο εξής οι συνδεδεμένες ενισχύσεις προϊόντων

78
συνδεδεμένες
- Διαφήμιση -

Περιπλέκεται η διαδικασία έγκρισης των συνδεδεμένων ενισχύσεων που προτείνουν τα κράτη μέλη από την επόμενη προγραμματική περίοδο της ΚΑΠ, η οποία επισκιάζεται από την στρατηγική Farm to Fork, δηλαδή, από το Αγρόκτημα στο Πιάτο, που παρουσίασε προ ολίγων ημερών η Κομισιόν.

Ο έντονος φιλοπεριβαλλοντικός χαρακτήρας της νέας πολιτικής υπαγορεύει πως τα κράτη μέλη θα πρέπει να επιλέξουν με μεγάλη προσοχή τις καλλιέργειες που θα ενισχύσουν συνυπολογίζοντας τον παράγοντα της βιωσιμότητας σε κάθε στάδιο, από την παραγωγή, την μεταποίηση, τη μεταφορά και την κατανάλωση.

- Διαφήμιση -

Συνεπώς εάν ένα κράτος μέλος δεν μπορεί να παρουσιάσει πειστικά επιχειρήματα υπέρ μιας καλλιέργειας, ενεργοβόρας και που απαιτεί πολλές εισροές, κατά πάσα πιθανότητα οι Βρυξέλλες θα απορρίψουν το αίτημα συνδεδεμένης ενίσχυσης.

Η Ελλάδα έχει για την τρέχουσα προγραμματική περίοδο εξασφαλίσει συνδεδεμένη ενίσχυση σε 18 προϊόντα και όλα δείχνουν ότι δεν θα μπορέσει να τον διατηρήσει, με δεδομένο το γεγονός ότι ήδη συναντά δυσκολίες στο ν δικαιολογήσει στην ΕΕ την επιλογή αυτή. Επιπλέον μένει να ξεκαθαριστεί το τι θα συμβεί εφόσον ένα κράτος μέλλον λάβει την έγκριση παροχής συνδεδεμένης ενίσχυσης…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.