Τι θα πληρώνουμε από 1η Ιουνίου για εισιτήρια σε ΜΜΜ, σινεμά & καφέδες

261
1η Ιουνίου
- Διαφήμιση -

Δείτε τι θα ισχύσει με τις τιμές από 1η Ιουνίου

Μειώνονται, σύμφωνα με πηγές και πληροφορίες, από 1η Ιουνίου 2020, οι τιμές στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς, όπου από το 1,4 ευρώ θα πληρώνουμε 1,3 ή ακόμα λιγότερα, ενώ ταυτόχρονα, κατά 10% θα μειωθεί και το κόστος της κάρτας απεριορίστων διαδρομών.

- Διαφήμιση -

Τι θα πληρώνουμε από 1η Ιουνίου για εισιτήρια σε ΜΜΜ, σινεμά & καφέδες
Αναλυτικότερα, η πτώση τιμών αναμένεται από την 1η Ιουνίου σε καφέ και τουριστικά πακέτα, προκειμένου να αυξηθούν οι πωλήσεις.

Αυτό θα συμβεί βέβαια, αν οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις μεταφέρουν τις μειώσεις ΦΠΑ από 24% σε 13% στις τελικές τιμές για τους Έλληνες και τους ξένους καταναλωτές.

Λιγότερο θα πληρώνουμε στα ΜΜΜ
Ανάλογη μείωση θα σημειωθεί, όπως έγινε γνωστό, και στα κόμιστρα των ΜΜΜ, καθώς το ΦΠΑ μειώνεται εκεί από 24% σε 13& για 5 μήνες.

Όσον αφορά στον καφέ, θα πρέπει να πληρώνουμε λιγότερο κατά τουλάχιστον 9% σε σχέση με σήμερα:

Το 1,3 πρέπει να γίνει 1,2 ευρώ, και τα 2,5 ευρώ να γίνουν 2,3 ευρώ. Ανάλογα θα πρέπει να μειωθούν και οι τιμές των αναψυκτικών με τον κατάλογο των μειώσεων να περιλαμβάνει ακόμη το τσάι, τη σοκολάτα, τη λεμονάδα και τη γκαζόζα.

Αναφορικά με τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, αυτά θα πρέπει να κοστίζουν λιγότερο κατά 9% από την 1η Ιουνίου και μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, ενώ αναπροσαρμογές τιμών έχουν περιθώριο να κάνουν και οι αεροπορικές εταιρείες.

Αναλυτικά η λίστα των προϊόντων που θα υπάρξει μείωση του ΦΠΑ (13% αντί για 24%):
1. Σερβιριζόμενα ροφήματα

2. Αναψυκτικά

3. Πορτοκαλάδες και γκαζόζες

4. Ροφήματα σοκαλάτας, τσάγια και χαμομήλια

5. Εισιτήρια αστικών γραμμών (μετρό, λεωφορεία κλπ)

6. Εισιτήρια υπεραστικών γραμμών

7. Αεροπορικά εισιτήρια

8. Ακτοπλοϊκά εισιτήρια

9. Εισιτήρια στα σινεμά (σ.σ όπου τα 7 ευρώ μπορούν να γίνουν 6,5 και τα 6,5 έξι ευρώ)

10. Πακέτα All Incusive στα ξενοδοχεία (σ.σ εδώ είναι λίγο πιο σύνθετη η κατάσταση καθώς σήμερα τα πακέτα all inclusive φορολογούνται με συντελεστή 13% για το 80% της αξίας και με συντελεστή 24% για το 20% της αξίας. Αυτή η αναλογία θα αλλάξει σε 90-10 και αυτό δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μικρές μειώσεις τιμών της τάξεως του 1-2%).

Τι θα ισχύσει για τα ακτοπλοϊκά – Ενδεικτικά παραδείγματα

Μείωση στο ΦΠΑ θα ισχύει και για τα ακτοπλοϊκά, δηλαδή:

-Για μια απλή μετάβαση οδικώς στην Πάτρα, το εισιτήριο κοστίζει 20,70 ευρώ και με το μειωμένο ΦΠΑ θα πρέπει να περιοριστεί στα 18,86 ευρώ.

-Για να μεταβεί κανείς στις Σπέτσες με πλοίο κλειστού τύπου, θα πρέπει να πληρώσει 42,50 ευρώ. Με το μειωμένο ΦΠΑ, η τιμή θα πρέπει να περιοριστεί στα 38,73 ευρώ.

-Για το ακτοπλοϊκό ταξίδι προς Μυτιλήνη, με θέση αεροπορικού τύπου, το εισιτήριο κοστίζει 54 ευρώ. Από την 1η Ιουνίου θα πρέπει να πέσει στα 49,20 ευρώ.

Με την κατάθεση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης στη Βουλή, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να αλλάξουν τιμοκαταλόγους και ταμειακές μηχανές ενώ οι νέοι συντελεστές είναι προγραμματισμένο να ισχύσουν από την 1η Ιουνίου μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου 2020.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.