Φοροελαφρύνσεις, στήριξη της απασχόλησης και παροχή ρευστότητας το τρίπτυχο των νέων μέτρων

240 δόσεις
- Διαφήμιση -

Μειώσεις φόρων σε κλάδους που έχουν πληγεί από την πανδημία, στήριξη της απασχόλησης – διατήρηση των θέσεων εργασίας αλλά και «εργαλεία» για την ενίσχυση της ρευστότητας συνθέτουν των παζλ των ανακοινώσεων που θα γίνουν σήμερα το απόγευμα από τον πρωθυπουργό με εξειδίκευση στη συνέχεια από τους αρμόδιους υπουργούς. Στο επίκεντρο η τουριστική βιομηχανία αλλά και κλάδοι που εξακολουθούν να πλήττονται σε μεγάλο βαθμό από την πανδημία. Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί υπό τον πρωθυπουργό σήμερα το πρωί.

Στο σκέλος των φορολογικών παρεμβάσεων σχεδιάζονται, μεταξύ άλλων:

- Διαφήμιση -
  • Μείωση ΦΠΑ στο 13% για συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων τα οποία σερβίρονται στα καταστήματα
  • Μείωση του ΦΠΑ στη διαμονή στα ξενοδοχεία
  • Μείωση του ΦΠΑ στο 13% σε αεροπορικές-ακτοπλοϊκές μεταφορές.

Η μείωση του ενοικίου κατά 40% αναμένεται να συνεχιστεί και τον Ιούνιο και ίσως και τους υπόλοιπους καλοκαιρινούς μήνες για πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών, καθώς όπως έχει διευκρινίσει το οικονομικό επιτελείο, το συγκεκριμένο μέτρο δεν μπορεί να διατηρηθεί έως το τέλος του έτους.

Οι παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας θα ξεκινήσουν από τον Ιούνιο μέσω της εφαρμογής του κοινοτικού προγράμματος SURE. Το Κράτος θα επιδοτεί μέρος του μισθολογικού κόστους των εργαζομένων που αλλάζει η εργασιακή τους σχέση προς το δυσμενέστερο. Η χρηματοδότηση του συγκεκριμένου μέτρου θα πραγματοποιηθεί αρχικά από τον κρατικό προϋπολογισμό ενώ από τον Ιούλιο και μετά εκτιμάται ότι…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.