Νέο πρόγραμμα για επιδότηση εργασίας – Κοινωνικός Τουρισμός – Κατασκηνώσεις

171
ΟΑΕΔ
- Διαφήμιση -

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, ανέλυσε τις δράσεις που «τρέχουν» αυτή τη στιγμή.

Σύμφωνα με τον Σπύρο Πρωτοψάλτη, το πρόγραμμα για έκτακτη παροχή – επίδομα 400 ευρώ στους μακροχρόνια άνεργους δεν είχε μεγάλη ανταπόκριση, και μόνο 1.000 από τους 19.500 δικαιούχους κατέθεσαν το ΙΒΑΝ τους.

- Διαφήμιση -

Έτσι, δίνεται παράταση μέχρι τις 24 Μαΐου 2020, τελευταία μέρα κατά την οποία μπορούν οι μακροχρόνια άνεργοι να καταθέσουν στην ειδική πλατφόρμα τα στοιχεία τους.

Παράλληλα, ο κος Πρωτοψάλτης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα επιδότησης εργασίας που σχεδιάζουν στον ΟΑΕΔ.

Όπως ανέφερε ο ίδιος:
«Συζητάμε στο ΔΣ μια πρόταση για να βελτιώσουμε ένα πρόγραμμα που δεν έτρεξε καλά και αφορά επιταγές επανένταξης στην αγορά εργασίας. Θέλουμε να το ισχυροποιήσουμε, να το διευρύνουμε και να έχει πιο ισχυρά κίνητρα. Η ουσία είναι οι επιδοτούμενοι άνεργοι να εργαστούν με επιπλέον αποδοχές. Κάνουμε επιδότηση εργασίας αντί επιδότηση ανεργίας».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι πλέον στο πρόγραμμα θα μπορούν να μετάσχουν όλες οι επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως εργαζομένων, η επιδότηση και οι αποδοχές των εργαζομένων θα είναι μεγαλύτερες, ενώ αναμένεται να απλουστευτεί και η διαδικασία πρόσληψης.

Το πρόγραμμα αφορά πάνω από 9.000 θέσεις εργασίας για επανένταξη στην αγορά εργασίας και δεν έχει ηλικιακά όρια.

Κατασκηνωτικά προγράμματα και Κοινωνικός Τουρισμός 2020
Μεταξύ άλλων, ο κος Πρωτοψάλτης αναφέρθηκε και στα προγράμματα που αφορούν τόσο τον κοινωνικό τουρισμό όσο και τα κατασκηνωτικά προγράμματα.

Έτσι, τις επόμενες μέρες θα βγουν οι προσωρινοί πίνακες με 70.000 επιταγές.

Ημερομηνία έναρξης ορίζεται η 15η Ιουνίου, το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στις 3 Σεπτεμβρίου, και αφορά έως 15 μέρες κατασκήνωση για παιδιά και διακοπές για οικογένειες με εισόδημα έως 28.000 ευρώ ετησίως.

Επιπλέον, οι 113.000 επιταγές που δεν ενεργοποιήθηκαν το 2019-2020 στον κοινωνικό τουρισμό, θα μπορούν να ενεργοποιηθούν έως το τέλος Οκτωβρίου.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.