“Αναζητώντας την Ιθάκη” – 10 χρόνια Σύλλογος Φίλων Βιβλιοθήκης

78
Ιθάκη
- Διαφήμιση -

Το υπέροχο ταξίδι, του εορτασμού των 10 χρόνων πολιτιστικής δράσης του Συλλόγου Φίλων Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σερρών συνεχίζεται, με αναφορά και παρουσίαση, αυτή τη φορά, των δραστηριοτήτων με τίτλο: “Αναζητώντας την Ιθάκη“.

Ένα “Ταξίδι σε θέματα σύγχρονου προβληματισμού”, που προσπαθεί να βοηθήσει το σημερινό άνθρωπο που επιζητεί μέσα του έντονα κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση και βοήθεια, να γίνει δηλαδή άνθρωπος αφού, ο άνθρωπος δεν γεννιέται αλλά γίνεται, με συνεχή και συνειδητή προσπάθεια σε όλη του τη ζωή.

- Διαφήμιση -

Την παρουσίαση – προσφώνηση της κάθε εκδήλωσης επιμελούνταν, η Αναστασία Δάγκου – Φιλόλογος, Γενική Γραμματέας, και η Σοφία – Βενετία Πάρτσιου – Φιλόλογος, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.

 

Περίοδος 2018 – 2019

  • «Ακολουθείστε το Όνειρό σας», εισηγήτρια Καϊτατζή – Χουλιούμη Δέσποινα, κλινική ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.
  • «Η μουσική στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του ανθρώπου. Η μουσική των Σερρών. Μουσικό Αρχείο Γιώργου Κ. Αγγειοπλάστη», εισηγήτρια Ζωή Διονυσίου, επίκουρος καθηγήτρια Μουσικής Παιδαγωγικής, Τμήμα Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου. Στη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκε τιμητική διάκριση στον Γιώργο Αγγειοπλάστη, σε ένδειξη αναγνώρισης της πολυετούς προσφοράς του, στην καταγραφή και διάσωση της εξέλιξης της μουσικής στις Σέρρες.
  • «Από την κρίση στη διάκριση», εισηγητής Νικόλαος Καρανάσιος Επίκουρος Καθηγητής Λογιστικής – Οικονομικών Μαθηματικών στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Σερρών. Γενικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Επιχείρησης & Καινοτομίας (EC-BIC) Σερρών.
  • «Τι σχολείο θέλουμε», εισηγητής Ιωάννης Πούλιος Εκπαιδευτικός, Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Σερρών.
  • «Είμαστε το άθροισμα των επιλογών μας», εισηγητής Ιωάννης Καλογερούδης Πολιτικός Μηχανικός – Διευθυντής της ΑΝΕΣΕΡ Α.Ε.
  • Μια συζήτηση του συγγραφέα – ψυχιάτρου Ιάκωβου Μαρτίδη, με τη δημοσιογράφο Βίκυ Φλέσσα «Για το αλφαβητάρι των σχέσεων και της ζωής».

Περίοδος 2019 – 2020

  • «Τι είναι Ευτυχία», εισηγήτρια Φωτεινή Τσουκνίδα – Ανθουλάκη ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. Για να μετασχηματίσουμε μία πράξη μέσα από ένα χαμόγελο, πρέπει να νοιώσουμε εσωτερική αρμονία, η οποία μας βοηθάει να λέμε ότι είμαστε ευτυχισμένοι.
  • «Ο Δρόμος για την Επιτυχία», εισηγητής Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου Δικηγόρος – Πρόεδρος Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας. Κατά την εκδήλωση και μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ως αναγνώριση της στήριξης της Συνεταιριστικής Τράπεζας στο Σύλλογο, απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα, ως έκφραση θερμών ευχαριστιών.

Φωτογραφικό υλικό αυτών των εκδηλώσεων μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.