Ωράριο και οδηγίες για την επαναλειτουργία των καταστημάτων

526
Σέρρες - Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα serrespost Νέα Διοίκηση στον Εμπορικό Σύλλογο Ν. Σερρών serrespost.gr Κυριακή 11 Ιουλίου Συλλυπητήρια Επιστολή συμπαράστασης Εμπορικός Σύλλογος Ν. Σερρών στήριξη Λιανεμπορίου Εμπορικού Συλλόγου επιστολή Έκτακτη
- Διαφήμιση -

Την Δευτέρα 11 Μαΐου επαναλειτουργεί ο μεγαλύτερος όγκος του εμπορίου.

Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σερρών αποφάσισε και δημοσιοποιεί:

Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων:
Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή – 09:00 -14:30 και 18:00-21:00
Δευτέρα και Τετάρτη – 09:00-14:30
Σάββατο – 09:00- 15:00

- Διαφήμιση -

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να τηρήσουν αυστηρά τα μέτρα και τους κανόνες λειτουργίας, κυρίως, όπως την αναλογία των τετραγωνικών μέτρων ως προς τους παρευρισκόμενους στους χώρους , την απόσταση μεταξύ των θέσεων εργασίας, την τήρηση καταλόγου με τα ραντεβού των πελατών, όπου απαιτείται, την τήρηση των ατομικών μέσων προστασίας, δηλαδή τη μάσκα και την υγιεινή των χεριών.

Σύμφωνα με την ενημερωτική εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Καταναλωτή , υπ’ αριθμ. 43083/3-5-2020, τα μέτρα απόστασης καθορίζονται ως εξής:

  • Σε καταστήματα έως 20 τετραγωνικά μέτρα επιτρέπονται 4 άτομα συνολικά, δηλαδή εργαζόμενοι και πελάτες.
  • Σε καταστήματα από 20 έως τετραγωνικά 100 μέτρα, επιτρέπονται 4 άτομα, συν 1 άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα για την επιφάνεια από 20 έως 100 τετραγωνικά μέτρα.
  • Και άνω των 100 τετραγωνικών μέτρων, επιτρέπονται 12 άτομα, συν 1 άτομο ανά 15 τετραγωνικά μέτρα για την επιφάνεια άνω των 100 μέτρων.
  • Σε καταστήματα άνω των 300 τ.μ. που αναπτύσσονται σε επίπεδα, ισχύει το κριτήριο επιπέδων, ήτοι 1 άτομο ανά 10 τ.μ. ανά όροφο.
  • Στους ανελκυστήρες, εκτός από την υποχρεωτική χρήση μάσκας, θα τηρηθεί οπωσδήποτε το κριτήριο του 40% της πληρότητας.

( Παραμένει ο κανόνας του ενός πελάτη ανά 15 τ.μ. σε όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων, της απόστασης των 1,5 μέτρων μεταξύ πελατών, καθώς και του μη σχηματισμού ουράς άνω των 5 ατόμων).

Προτείνουμε οι επιχειρήσεις να αναρτήσουν σε εμφανές σημείο στην είσοδο των καταστημάτων, των επιτρεπόμενων εντός του χώρου αριθμό ατόμων.

Σε ότι αφορά την χρήση μάσκας:
• Στα καταστήματα λιανικής ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ τόσο για το προσωπικό όσο και για τους πελάτες.
Στα σούπερ μάρκετ και στα καταστήματα τροφίμων είναι υποχρεωτική για το προσωπικό και συστήνεται για τους πελάτες
• Στα κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής είναι υποχρεωτική για το προσωπικό και συστήνεται για τους πελάτες.
• Σε όποιο κατάστημα υπάρχει ανελκυστήρας, είναι υποχρεωτική τόσο για το προσωπικό όσο και για τους πελάτες.

Σε ότι αφορά στις μετακινήσεις εκτός νομού για τους επιχειρηματίες και τους εργαζομένους των εμπορικών επιχειρήσεων
Μετά την παρέμβαση της ΕΣΕΕ δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 1648Β΄) η Υπουργική Απόφαση Δ1α/ΓΠ.οικ. 27818/3-5-2020, η οποία ρυθμίζει το θέμα ως εξής:
Οι επιχειρηματίες – έμποροι ενόψει του γενικού ανοίγματος της 11ης Μαΐου και της προετοιμασίας του καταστήματός τους, μπορούν να μετακινηθούν εκτός των ορίων του νομού της κατοικίας τους. Το αυτό ισχύει και για τους εργαζόμενους, που πρέπει αντίστοιχα να μετακινηθούν για την προετοιμασία των επιχειρήσεων στις οποίες εργάζονται.
Η μετάβαση από και προς την εργασία, πιστοποιείται με σχετική έγγραφη βεβαίωση του εργοδότη ή άλλα κατάλληλα έγγραφα ή, εφόσον πρόκειται για αυτοαπασχολούμενο, με έγγραφη δήλωση του ιδίου.
Με σκοπό την εξυπηρέτηση των μελών, η ΕΣΕΕ έχει ετοιμάσει το συνημμένο στην παρούσα σχέδιο βεβαίωσης ( έχει αναρτηθεί στην σελίδα του Εμπορικού Συλλόγου N.Σερρών στο FACEBOOK), το οποίο μπορούν οι επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν είτε για την μετακίνηση των επιχειρηματιών, είτε των εργαζομένων τους.

Επιστρέφουμε, αλλά προσέχουμε.
Στηρίζουμε τις επιχειρήσεις της πόλης μας.
Δίνουμε ώθηση στην τοπική οικονομία.
Μα πάνω απ’ όλα… Μένουμε Ασφαλείς.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.