Γέφυρα 2ετίας βιολογικών με την ισχύουσα ΚΑΠ μέχρι το 2023

ΟΠΕΚΕΠΕ ΚΑΠ
- Διαφήμιση -

Στα 20 εκατ. ευρώ ετησίως τιμολογούνται βάσει μελέτης οι ανάγκες μίας νέας προκήρυξης για την επέκταση των δεσμεύσεων των δικαιούχων της Βιολογικής Γεωργίας, πόροι που μπορούν πλέον να αναζητηθούν από τον προϋπολογισμό με τον οποίο προικίζεται η παράταση της ισχύουσας ΚΑΠ μέχρι το 2023.

Άλλωστε τα προγράμμμα γέφυρες των γεωπεριβαλλοντικών μέτρων είναι τα μόνα που διευκολύνονται και μάλιστα υπό τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να αποφευχθεί πιθανό χάσμα μεταξύ του τρέχοντος και του επόμενου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

- Διαφήμιση -

Στο δρόμο αυτό κινήθηκε ήδη η γειτονική Βουλγαρία για τους βιοκαλλιεργητές της εκδίδοντας σχετική προκήρυξη στις 27 Απριλίου παραχωρώντας μάλιστα τη δυνατότητα να επεκτείνουν και τα δηλωμένα στρέμματά τους κατά 20% στην περίπτωση όσων έληγαν οι δεσμεύσεις τους φέτος. Αυτό το παράδειγμα ζητούν και οι εδώ παραγωγοί και Φορείς Πιστοποίησης να ακολουθήσουν οι ελληνικές αρχές οι οποίες θα πρέπει να δώσουν μία ξεκάθαρη απάντηση εντός των ημερών για το αν θα βγει πρόγραμμα «γέφυρα», καθώς οι δεσμεύσεις λήγουν στις 30 Μαΐου. Άλλωστε, από το συγκεκριμένο πρόγραμμα της Βιολογικής Γεωργίας μόνιμα περίσσευαν χρήματα λόγω…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.