Αποζημίωση 800 ευρώ: Εντάσσονται Σωματεία – Σύλλογοι – Ιεροί Ναοί ή όχι;

Αποζημίωση
- Διαφήμιση -

Η απόφαση 39162 ΕΞ 15-04-2020 «Αποζημίωση ειδικού σκοπού για την ενίσχυση επιχειρήσεων, λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.» αποτελεί το σημείο αναφοράς σε όλες τι μέχρι τώρα προσπάθειες που γίνονται, προκειμένου να καταλήξουμε ποιες επιχειρήσεις εντάσσονται και έχουν το δικαίωμα υποβολής της αίτησης και ποιες όχι.

1. Στο άρθρο 2 της απόφασης καθορίζονται ότι οι δικαιούχοι της αποζημίωσης είναι «οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι, όπως αυτοί ορίζονται στο άρθρο 2 του ν. 4387/2016 (Α’85), όπως αυτό αντικαταστάθηκε με το άρθρο 22 του ν. 4670/2020 (Α’ 43), οι ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων, καθώς και επιχειρήσεων με τη μορφή ομόρρυθμων, ετερόρρυθμων, περιορισμένης ευθύνης εταιρειών και ιδιωτικών κεφαλαιουχικών εταιρειών (ΙΚΕ) εκτός των Α.Ε.……. και έχουν ενεργό κύριο Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) στις 20.03.2020 έναν από τους αναφερόμενους στον συνημμένο πίνακα, ο οποίος και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας, ή των οποίων τα ακαθάριστα έσοδα ενεργού κατά την 20.03.2020 ΚΑΔ δευτερεύουσας δραστηριότητας από τους αναγραφόμενους στο συνημμένο πίνακα, όπως αυτά προκύπτουν από την αρχική δήλωση φόρου εισοδήματος φορολογικού έτους 2018, είναι μεγαλύτερα από τα ακαθάριστα έσοδα που αντιστοιχούν στον κύριο ΚΑΔ στις 20.03.2020.

- Διαφήμιση -

Παρατηρούμε ότι υπάρχει ρητή ονομαστική αναφορά στους δικαιούχους της αποζημίωσης.
Άρα, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στην διάταξη, Σωματεία, Ενώσεις Σύλλογοι και συναφή Ν.Π., ΔΕΝ είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.