Αναλυτικά οι νέες κατηγορίες εργαζομένων που δικαιούνται το επίδομα 800 ευρώ

273
- Διαφήμιση -

Παρότι η πρώτη φάση των αιτήσεων για το επίδομα 800 ευρώ έχει ολοκληρωθεί, φαίνεται πως η λίστα ΚΑΔ επιχειρήσεων διευρύνεται.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα περισσότεροι εργαζόμενοι να ενταχθούν πλέον στις κατηγορίες δικαιούχων για το επίδομα 800 ευρώ, που έχει προαναγγείλει από καιρό το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

- Διαφήμιση -

Την επέκταση των μέτρων στήριξης και ένταξη νέων κλάδων στις πληττόμενες επιχειρήσεις, αναμένεται να ανακοινώσει εν καιρώ η κυβέρνηση.

Αναλυτικότερα, αυξάνεται σχεδόν στα 2 εκατομμύρια ο αριθμός των δικαιούχων για το επίδομα 800 ευρώ, εκ των οποίων σχεδόν 1 εκατομμύριο έχουν ήδη υποβάλει τη σχετική αίτηση.

Το επίδομα 800 ευρώ θα δοθεί -μεταξύ άλλων- στους ωρομίσθιους εργαζόμενους, τους εργαζόμενους σε επίσχεση, καθώς και σε ξεναγούς, οικοδόμους, μουσικούς και ιεροψάλτες.

Αναλυτικά, οι επαγγελματίες που αναμένεται να ενταχθούν στο επίδομα 800 ευρώ είναι είναι εξής:

Καλλιτέχνες
Ξεναγοί
Τουριστικοί συνοδοί
Οικοδόμοι
Ωρομίσθιοι
Ιεροψάλτες
Φορτοεκφορτωτές
Εργαζόμενοι Helexpo
Μουσικοί
Ηθοποιοί
Ταξιθέτες
Εργαζόμενοι σε λιγνιτικές μονάδες
Εργαζόμενοι σε επίσχεση

Μέχρι προχθές, οι εργαζόμενοι που υπέβαλαν αίτηση για να λάβουν τα 800 ευρώ ανήλθαν σε 851.000. Εκτιμάται, ότι οι νέες κατηγορίες που αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα αφορούν περί τους 100.000 εργαζόμενους.

Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις στο επίδομα 800 ευρώ
Το αργότερο μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη (15/04), αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για αιτήσεις των αυταπασχολούμενων και ελευθέρων επαγγελματιών (myBusinessSupport) στο site aade.gr, ενώ μέσα στην εβδομάδα αναμένονται κι άλλες αποφάσεις για υπαπασχολούμενους ή άνεργους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με άλλες υπουργικές αποφάσεις, επεκτείνεται σε επαγγελματίες η μείωση 40% των ενοικίων, ενώ δικαιούνται αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων και εταιρίες που θα λάβουν χαμηλότερο ενοίκιο.

Ακόμα, αναμένεται να προστεθούν καταστήματα και επιχειρήσεις κάθε είδους που λειτουργούν εντός ξενοδοχειακών μονάδων και ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, όπως και εντός των αερολιμένων της επικράτειας, και καταστήματα λιανικής πώλησης τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της ανανέωσης προπληρωμένων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και της επισκευής και αντικατάστασης τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού χρηστών.

Σχεδιάζεται επιπλέον να ενταχθούν και εργαζόμενοι σε επίσχεση, ή και υποαπασχολούμενοι, με μπλοκάκι ή εργόσημο και άνεργοι, ενώ δικαιούχοι της επιστρεπτέας προκαταβολής καθίστανται και οι Ο.Ε., Ε.Ε, Ε.Π.Ε. και Ι.Κ.Ε. χωρίς προσωπικό.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.